Placinta cu peste

de gaby_duceag in Ton, 2 Oct 2012 | 6905 vizualizari

 

INGREDIENTE

aluat
  • 500 gr faina alba
  • 50 gr faina porumb
  • 30-40 ml ulei de masline
  • o lingurita rasa sare
  • apa calda
  • 25 gr drojdie
umplutura
  • doua conserve ton in ulei (sau file de peste, fiert apoi maruntit)
  • doua cepe
  • o lingura unt
  • 100 gr cascaval Delaco
  • sare
  • piper
  • nucsoara
ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu peste:

Aluat.

Pune intr-un bol faina 9ambele tipuri) , drojdia faramitata, sarea si uleiul.

Incepe sa adaugi apa calda (250-300 ml, dar nu e cantitate fixa, depinde de puterea de absorbtie a fainii) si framanta usor, omogenizand , pana obtii un aluat elastic, nelipicios. Continua framantarea timp de 10 minute.

Aseaza bolul in loc cald, acoperit si lasa-l sa-si dubleze volumul.

Umplutura.

Curata ceapa si tai-o juliene.

Topeste untul intr-o cratita, adauga ceapa, caleste timp de 1minut si pune 30-40 ml apa.

Da focul la mic si lasa pana se evapora apa. Lasa sa se racoreasca.

Scurge uleiul din conservele de ton (as fi preferat un file fiert dar acum nu am avut...) si adauga continutul din ele peste ceapa.

Rade cascavalul Delaco si pune-l peste amestec, condimenteaza cu sare , piper si nucsoara si omogenizeaza.

Pe blatul infainat intinde 2/3 din catitatea de aluat formand o foaie rotunda cu diamentrul mai mare decat al formei in care  vei coace placinta.

Unge forma cu unt si aseaza foaia lasand aluatul sa treaca peste margini.

Repartizeaza uniform umplutura de peste apoi trece marginile foii peste ea (eviti scurgerea ).

Din restul de aluat intinde o foaie mai mica si aseaza-o deasupra dar lasa un orificiu micut intr-o parte sa aiba pe unde iesi aburul pentru a evita sa creasca aluatul prea tare si sa crape .

Unge totul cu ou batut si da-o la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste.

 

Poti jongla cu ingredientele umpluturii inlocuind pestele cu ciuperci, pui, sunca, poti adauga oua fierte tocate, sau crema de branza si oua crude.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

mamaieelena 1

05.10.2012, 22:22

buna,buna placeeeee

bahna_violeta 1

21.11.2012, 16:25

apetisant

Panacris 1

20.02.2016, 15:04

A apărut și modul de preparare De probat!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta mediteraneana