Placinta cu spanac si branza

de Luckycake in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2014 | 3910 vizualizari

 

Am pregatit o placinta minunata cu spanac. E primavara si e momentul sa ne vitaminizam.Se prepara repede , si se consuma si mai repede, e grozava ca aperitiv atunci cand ai musafiri.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 120 ml apa rece
  • 60 gr untura moale (unt 82 % grasime)
  • Umplutura:
  • 350 gr spanac
  • 2 cepe verzi
  • marar proaspat
  • 150 gr telemea vaca
  • 2 oua
  • 125 gr mozzarella
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si branza:

Punem faina intr-un castron incapator, in mijloc facem o adancitura unde punem celelate ingrediente si amestecam cu o spatula.vFramantam aluatul pana devine neted (minim 10 minute), apoi il intidem in forma rotunda cu ajutorul unui sucitor, trebuie sa fie mai mare decat forma de copt. Il punem in forma de copt, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider 1/2 ora.

Spanacul il spalam si il maruntim. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, adaugam ceapa verde taiata rondele si calim 2-3 minute, adaugam spanacul si piper si lasam la foc mic spre mediu pana se inmoaie spanacul (cam 7-8 minute). Sfarmam branza si batem ouale, gustam branza si daca este sarata nu mai punem sare in spanac. Amestecam branza cu spanacul si 2/3 din oua si le punem peste aluat. Feliem mozzarella si o punem deasupra. Aluatul care atarna pe margini il aducem spre centrul formei de copt, acoperind placinta precum in imagine si o ungem cu restul de ou. O coacem la 200 grade pana capata o culoare aurie, cam 35- 40 minute.

O lasam  la racit 15 minute apoi o servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza sarata si ceapa verde