Placinta dobrogeana

de janet in Prajituri, 31 Mar 2010 | 30551 vizualizari

 

Este o placinta pe care eu o fac destul de des pentru familia mea. Neavind zahar in compozitie este grozava la un spritz!

 

INGREDIENTE

  • -700gr faina alba
  • -25 cub de drojdie
  • -9-10 oua
  • -500gr telemea de oi
  • -500 gr brinza proaspata de vaci
  • -500 gr de smintina
  • -50 gr. unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Facem un aluat ca de paine: faina, apa ,drojdie si un pic de sare.

Cit creste aluatul pregatim umplutura.

Intr-un castron radem telemeaua si amestecam cu brinza de vaci, 4 linguri de smintina si 5 oua.

Cind aluatul a crescut il impartim in trei,patru bilute.

facem prima foaie (subtire)o presaram cu fulgi de unt si punem umplutura, rulam si punem in tava unsa .Asa procedam cu toate foile.Punem la cuptorul incins de dinainte,la foc mediu.

Cand foile au prins o crusta deasupra ,scoatem din cuptor ,iar smantana ce ne-a ramas o amestecam cu 4-5 oua, batem bine si turnam peste placinta.Punem iar la cuptor si mai lasam cam 30-35 de min.pina se rumeneste frumos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

milieanasimon2012 1

21.07.2013, 17:59

Plăcinta mea preferată

FlaviaD 1

21.07.2013, 22:51

La placinte inainte, in special dobrogene

babi5 1

21.07.2013, 22:54

O bunatate am trecut la favorit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca