Placinta intinsa cu dovleac

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 18 Oct 2014 | 2734 vizualizari

 

Placinta intinsa,desertul copilariei,este placinta taraneasca ce se face aici,la noi.Nu este o reteta sofisticata,din contra,are putine ingrediente,iar aluatul se face rapid.Secretul retetei consta in intinderea cat mai subtire a foii de aluat.Cu cat foaia este mai subtire,cu atat placinta va fi mai fina.Trebuie multa rabdare si ceva indemanare pentru a intinde foaia.
Umplutura difera in functie de sezon si de preferinte.Se pot face placinte dulci ,cu:nuca,mac,gem,branza dulce si stafide,dovleac,mere sau sarate,cu: branza telemea cu marar,varza acra calita,ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 ceasca apa calda
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta intinsa cu dovleac:

Se cerne faina pe masa, se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si apa calda. Se amesteca intai cu lingura, iar cand incepe sa se lege aluatul se framanta cu mana.Trebuie sa rezulte un aluat uniform, omogen, mai mult moale. Daca mai trebuie, se mai poate adauga apa calda. Dupa ce s-a framantat se bate bine de masa apoi se lasa 10 minute sa stea la cald, acoperit cu un servet.


Se acopera masa cu o fata de masa curata, se presara cu faina si se intinde cu vergeaua aluatul. Se acopera iar cu un servet si se lasa 15 min sa stea. Se intinde apoi foaia, cu mana, de jur imprejur, cu multa rabdare si grija, sa nu se rupa. Marginile foii trebuie sa treaca de marginile mesei, iar foaia trebuie sa fie subtire, ca foita de tigara.Trebuie sa se vada fata de masa prin ea.


Marginea ramasa groasa se rupe de jur imprejur, iar restul foii se lasa sa se usuce cateva minute.Se unge cu ulei pe toata suprafata, apoi se presara umplutura. Cu ajutorul fetei de masa se ruleaza foaia cu umplutura, rezultand un sul. Se pune in tava unsa cu ulei, se unge sulul deasupra cu ulei si se da la cuptor. E gata cand e rumenita frumos deasupra, iar foaia e crocanta.


Umplutura:


Cantitatea de dovleac difera in functie de preferinte.Dovleacul se taie,se curata de coaja si se da pe razatoare.Se presara pe foaia de aluat,iar desupra se presara zahar tos. Doveleacul ras se poate cali cu zaharul,se adauga un pic de scortisoara,iar dupa ce s-a racit,se intinde pe foaie si se ruleaza.


Cand e gata placinta,se scoate din cuptor si se acopera cu un servet pana se raceste.Se taie bucati potrivite si se pudreaza cu zahar vanilat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta intinsa cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Bya Ralu 1

19.10.2014, 08:34

Bună

babi5 1

19.10.2014, 09:15

Buna tare

tanyapatap 1

13.12.2014, 19:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post