Placinta ruseasca cu branza

de CarmenBlue in Dulciuri, 16 Oct 2015 | 2776 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Ksenya si pentru ca noi suntem mari iubitori de branza, am incercat-o si bine am facut. Familia mea a fost foarte incantata, in sensul "Sa mai faci, mami!"
Multumesc Ksenya!

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci (galetusa Pilos)
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 5 linguri iaurt grecesc sau smantana
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g stafide optional (noi nu folosim, ca nu le plac)
  • un varf de cutit sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ruseasca cu branza:

(Daca va plac stafidele, acum se pun la inmuiat. Eu am sarit pasul acesta pentru ca nu le plac copiilor.)

Se pune grisul intr-un castron cu iaurtul (sau smantana), se amesteca si se lasa deoparte minim 30 minute.

Branza se da prin sita sau la robot pana devine o crema, daca e cazul. Branza pe care am folosit-o eu este deja cremoasa si nu a fost necesar acest pas.

Ouale se bat bine cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.Se amesteca cu crema de branza, se adauga si amestecul de gris cu iaurt/smantana, (si stafidele scurse de apa si uscate pe un servet).

Se toarna intr-o forma termorezistenta, nu prea mare, unsa cu unt. Se da la cuptorul preincalzit  la 180 grade/foc potrivit si se lasa 30-40 min.

Se serveste calduta sau rece, pudrata cu zahar sau nu.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In reteta originala, Ksenya spune ca se serveste cu smantana si cu ceai negru!

2

In reteta erau 3 linguri de zahar, eu am pus 4 pentru ca ai mei prefera ceva mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ruseasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana