Placinta ruseasca cu branza

de CarmenBlue in Dulciuri, 16 Oct 2015 | 1092 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Ksenya si pentru ca noi suntem mari iubitori de branza, am incercat-o si bine am facut. Familia mea a fost foarte incantata, in sensul "Sa mai faci, mami!"
Multumesc Ksenya!

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci (galetusa Pilos)
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 5 linguri iaurt grecesc sau smantana
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g stafide optional (noi nu folosim, ca nu le plac)
  • un varf de cutit sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ruseasca cu branza:

(Daca va plac stafidele, acum se pun la inmuiat. Eu am sarit pasul acesta pentru ca nu le plac copiilor.)


Se pune grisul intr-un castron cu iaurtul (sau smantana), se amesteca si se lasa deoparte minim 30 minute.


Branza se da prin sita sau la robot pana devine o crema, daca e cazul. Branza pe care am folosit-o eu este deja cremoasa si nu a fost necesar acest pas.


Ouale se bat bine cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.Se amesteca cu crema de branza, se adauga si amestecul de gris cu iaurt/smantana, (si stafidele scurse de apa si uscate pe un servet).


Se toarna intr-o forma termorezistenta, nu prea mare, unsa cu unt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade/foc potrivit si se lasa 30-40 min.


Se serveste calduta sau rece, pudrata cu zahar sau nu.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In reteta originala, Ksenya spune ca se serveste cu smantana si cu ceai negru!

2

In reteta erau 3 linguri de zahar, eu am pus 4 pentru ca ai mei prefera ceva mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ruseasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

16.10.2015, 15:52

un deliciu!

Bunica 1

16.10.2015, 16:40

Bună rău!

Ksenya 1

19.10.2015, 09:43

Sa va fie de bine! Ma bucur ca a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si iaurt