Placinta saseasca

de alinutza1983 in Prajituri, 17 Mar 2012 | 5744 vizualizari

 

Am asteptat tare mult pana sa fac desrtul asta... si rau am facut! reteta e de pe aici, de pe Bucataras!

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 800 ml lapte
  • 220 g gris
  • 500 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare,
  • zahar pudra

ptr. decor:

  • caise uscate,
  • dulceata de mure
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta saseasca:

1. Punem laptele la fiert, adaugand si 2-3 linguri de zahar si un zahar vanilat, apoi adaugam grisul in ploaie, amestecand pana se ingroasa ( ne ajutam de un tel, ca sa nu ramana cocoloase).
2. Intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si pesment, adaugam un prim strat de compozitie de gris (jumatate din cantitate), apoi crema de branza si la final, cel de-al doilea strat de gris.
3. Se da placinta la cuptor, la foc mic, circa 30 de minute.
4. Crema de branza se prepara astfel: se amesteca foarte bine branzica de vaci cu zaharul, caoja de lamaie, zahar vanilat si ouale ( ale mele au fost de tara, de unde a rezultat culoarea foarte galbena). Se omogenizeaza cu faina ( din pacate am uitat de acest pas, iar crema mea nu s-a legat prea bine...deci, atentie!).
5. Placinta se serveste rece, pudrata cu zahar si cu topping de dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta saseasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

18.03.2012, 19:07

si pt mn

Sim0na 1

19.03.2012, 13:41

Ce bunatate!

Bya Ralu 1

26.07.2013, 19:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec "patru sferturi"