Placinte cu branza de vaci

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 31 Ian 2015 | 3791 vizualizari

 

Un desert de weekend.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt aluat 
  • 500 g faina alba
  • 2 oua + 1 pt uns
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1 lingura rasatura lamaie si portocala
  • 1 cub drojdie
  • 250 ml lapte
  • Umplutura
  • 500 g branza vaci
  • 200 g zahar
  • 2 linguri rasatura lamaie si portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 3 albusuri
  • smantana pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza de vaci:

Intr-un bol cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia.

Incalzim  100 ml lapte unde dizolvam drojdia.

Intr-un vas adaugam 2 oua, zaharul, sarea, coaja de portocala si laptele ramas si amestecam bine si punem la incalzit putin pt a nu fi rece cand turnam peste drojdia.

In mijlocul  fainii unde am facut gaura adaugam  drojdia dizolvata in laptele caldut si framantam bine  pana ce se incorporeaza in faina.

Peste aceasta adaugam  compositia cu ouale si incepem sa framantam , daca mai este necesar adaugam  lapte daca ni se pare prea dur aluatul.

Pt a nu se lipi de maini incepem sa adaugam  ulei, circa 1 pahat am folosit. si framantam  bine circa 20 min, Lasam la odihit la loc  cald  pana ce acesta nu creste suficient.

Odata crescut il mai framantam odata si il mai lasam  inca  circa 30 min la crescut.

Umplutura.

Intr-un vas  adaugam  branza de vaci, ouale , zaharul, rasatura, esenta si amestecam bine pana ce aceasta nu s-a legat bine.

Odata crescut aluatul  rupem din el  cu ajutorul sucitorului intindem o foita patrata unde in mijlocul acesteia adaugam branzica de vaci si o intindem pe foaia respectiva si incepem sa aducem colturile spre  mijloc. 

In tava invelita cu hartie de copt asezam placintutele si le mai lasam circa 10 min in tava la crescut.

Le ungem cu ou si le  dam la cuptor preincalzit pt circa 1 ora sau pana ce prind culoare deasupre.

Ale mele s-au ranjit un pic dar is foarte gustoase.

Le-am uns cu smantana deasupra si  cu zahar pudra 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placintele dulci cu branza de vaci