Placinte cu branza de vaci

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 31 Ian 2015 | 2252 vizualizari

 

Un desert de weekend.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt aluat 
  • 500 g faina alba
  • 2 oua + 1 pt uns
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1 lingura rasatura lamaie si portocala
  • 1 cub drojdie
  • 250 ml lapte
  • Umplutura
  • 500 g branza vaci
  • 200 g zahar
  • 2 linguri rasatura lamaie si portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 3 albusuri
  • smantana pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza de vaci:

Intr-un bol cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia.


Incalzim 100 ml lapte unde dizolvam drojdia.


Intr-un vas adaugam 2 oua, zaharul, sarea, coaja de portocala si laptele ramas si amestecam bine si punem la incalzit putin pt a nu fi rece cand turnam peste drojdia.


In mijlocul fainii unde am facut gaura adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut si framantam bine pana ce se incorporeaza in faina.


Peste aceasta adaugam compositia cu ouale si incepem sa framantam , daca mai este necesar adaugam lapte daca ni se pare prea dur aluatul.


Pt a nu se lipi de maini incepem sa adaugam ulei, circa 1 pahat am folosit. si framantam bine circa 20 min, Lasam la odihit la loc cald pana ce acesta nu creste suficient.


Odata crescut il mai framantam odata si il mai lasam inca circa 30 min la crescut.


Umplutura.


Intr-un vas adaugam branza de vaci, ouale , zaharul, rasatura, esenta si amestecam bine pana ce aceasta nu s-a legat bine.


Odata crescut aluatul rupem din el cu ajutorul sucitorului intindem o foita patrata unde in mijlocul acesteia adaugam branzica de vaci si o intindem pe foaia respectiva si incepem sa aducem colturile spre mijloc.


In tava invelita cu hartie de copt asezam placintutele si le mai lasam circa 10 min in tava la crescut.


Le ungem cu ou si le dam la cuptor preincalzit pt circa 1 ora sau pana ce prind culoare deasupre.


Ale mele s-au ranjit un pic dar is foarte gustoase.


Le-am uns cu smantana deasupra si cu zahar pudra


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

elucubratiiculinare 1

01.02.2015, 14:18

yammy

Bya Ralu 1

02.02.2015, 14:57

mirela0911 1

03.02.2015, 14:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placintele dulci cu branza de vaci