Placintele cu dovleac

de Bucataria Stefaniei in Dulciuri, 27 Feb 2015 | 2832 vizualizari

 

Sunt foarte usor de facut, nu necesita mult timp in bucatarie, iar rezultatul final dupa cum puteti vedea este foarte dragalas si gustos.

 

INGREDIENTE

Compozitie:

  • 500g dovleac placintar ras (aproximativ 800g necuratat)
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 4 cuisoare macinate
  • 2 linguri cu ulei
  • 50g zahar

Aluat:

  • 200g unt 65% grasime
  • 200g zahar
  • 400g faina
  • 1 lingurita cu esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 1 ou pentru uns
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu dovleac:

Intr-un bol am mixat la viteza mica zaharul impreuna cu untul taiat bucati. Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet am adaugat ouale pe rand. Cand s-au incorporat foarte bine, am adaugat praful de sare, esenta de vanilie si faina pusa lingura cu lingura peste compozitia de unt pana cand aceasta s-a incorporat foarte bine. Am lasat aluatul la rece pentru aproximativ 1 ora timp in care am pregatit compozitia pentru placintele.

Intr-un vas de teflon am incalzit cele 2 linguri de ulei dupa care am adaugat dovleacul ras, zaharul si cuisoarele macinate. Am tinut totul pe foc pana cand zaharul s-a topit iar compozitia a devenit usor pasta.

Dupa 1 ora de stat la rece, aluatul l-am impartit in 24 de bile de forma unui ou de prepelita si 24 de bile mai mari. Aici depinde si ce forme folositi, eu am folosit forme pentru mini tarte sau mini cupcakes. Formele le-am uns cu ulei (se pudreaza si cu faina in cazul in care este nevoie) dupa care am adaugat bilele mai mari si le-am modelat in asa fel in cat sa nu se vada prin ele dar nici foarte groase deoarece vor creste la copt.

Am pus in fiecare forma cate 2 lingurite de dovleac si pe deasupra am pudrat cu scortisoara macinata. Nu am pus scortisoara in pasta de dovleac deoarece vroiam compozitia mai deschisa la culoare. In cazul in care doriti sa adaugati scortisoara in compozitie, doar 1 lingurita rasa cu scortisoara este de ajuns.

Capacele pentru placintele le-am format cu palmele bine unse cu ulei deoarece altfel sunt greu de manevrat. Dupa ce le-am astupat pe toate, am apasat marginile placintelelor cu ajutorul unei furculite.

Am incins bine cuptorul la 175 de grade Celsius, dupa care am introdus tava cu placintele si am lasat totul la rumenit pentru fix 30 de minute, dupa care le-am uns cu ou si le-am mai bagat pentru inca 10 minute la copt. Optional, dupa ce le ungeti cu ou puteti pune putin zahar pe deasupra dar gustati sa nu fie prea dulce. Le-am scos din cuptor, le-am lasat pentru 10-15 minute la odihnit dupa care le-am scos din forme si le-am lasat la racit.

Spor la dulciurit!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bucataria Stefaniei 1

28.02.2015, 01:33

Teo prea tarziu ca sa fac un pret pe ele deoarece au disparut.

dantes 1

28.02.2015, 08:48

Bune!

Panacris 1

27.10.2015, 09:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite rupte