Pogacele a la Lia

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2013 | 6921 vizualizari

 

Le-am numit asa pt ca sunt pogacelele cu leurda ale d-nei Lia. Reteta am inceput-o exact la fel cum a prezentat-o Lia, dar mie nu mi-a iesit. La 1200 gr faina nu au fost suficiente cantitatile de masa umeda pt a putea incorpora un aluat. Ca si gust sunt delicioase, dar repet mie nu mi-au iesit, se poate sa fi gresit eu undeva... nu mai zic ca aluatul l-am facut la masina de paine si am o masina mare, dar la faina care era nici masina nu facea fata. Am fost nevoita sa mai scot din compozitie afara ca sa poata fi amestecat aluatul... Mie mi-au iesit multe, nu mai aveam tavi in ce sa le pun, am facut si saratele din ultimele si am oprit aluat si pt o tarta. Mai jos aveti cantitatile mele pt pogacele. Oricum, multumesc d-nei Lia pt reteta, este f buna ,delicioasa, este ceva altfel....

 

INGREDIENTE

  • 1200 gr faina alba
  • 400 ml lapte caldut
  • 300 gr untura topita
  • 3 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 3 legaturi mari de leurda proaspata tocata marunt
  • 5 galbenusuri
  • un cub de drojdie proaspata
  • pt decor:
  • albus de ou
  • cascaval
  • chimen optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele a la Lia:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile, sare, zahar, untura topita, dar nu fierbinte, leurda tocata cit mai fin, faina, drojdia facuta bucatele. Am dat drumul la masina pe programul pt aluat sau daca nu aveti pt cel de facut paste pt ca aveti nevoie doar de framintatarea aluatului. L-am scos si l-am pus la loc caldut o ora pt a creste.

Dupa ce creste luati cite o bucata din aluat, o intindeti pe masa de lucru cu sucitorul si decupati cu un pahar sau forma rotunda, sau puteti sa taiati bastonase pt saratele. Le puneti in tava si le mai lasati sa creasca inca 30-40 minute, le ungeti cu ou intreg s-au cu albusul de ou batut spuma, eu asa am facut, presarati chimen si cascaval ras.

Sunt delicioase.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

grosimea foii a fost cam de 3-4 cm la mine

2

daca nu aveti musafiri, atunci ca si sfat este sa faceti din jumatate de compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele a la Lia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu cascaval