Pogace-paine sarbeasca

de Miha in Piine, 18 Oct 2010 | 3799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 10 g drojdie uscata
  • 400 g faina integrala
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 g unt
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogace-paine sarbeasca:

Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in lapte. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, dupa care se imparte in 12 parti aproximativ egale, de 50-60 g fiecare.


Fiecare bila de aluat se intinde cu sucitorul pe masa usor infainata intr-o lipie de cca 10 cm diametru. Pe rand, fiecare lipie se trece prin unt topit si se aseaza circular intr-o forma rotunda, astfel incat lipia pe care o puneti sa acopere o mare parte din lipia precedenta.


Se lasa la crescut din nou, in jur de 20 de minute, se unge cu putin unt ( sau galbenus de ou desfacut in lapte) se presara cu mac (sau susan) si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.


Se serveste calda, rupand bucati dupa forma lipiilor.


Sursa


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogace-paine sarbeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Miha 1

19.10.2010, 11:48

Multumesc Cami!

lia maria 1

19.10.2010, 18:01

ce mult imi place cum arata

Miha 1

26.10.2010, 10:54

Multumesc Lia!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu mac si susan