Polpo alla Luciana

de mihaelar63 in Fructe de mare, 27 Iul 2014 | 2922 vizualizari

 

Adica pe romaneste caracatita ala Luciana . Aceasta reteta provine dintr-un vechi sat italian de pescari Santa Lucia unde se pescuia multa caracatita .In ziua de azi satul a devenit cartier al orasului Napoli . Aceasta reteta este traditionala si uimeste prin gusturile subtile obtinute cu ingrdiente simple .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr caracatita congelata [ baby]
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura capere in otet
  • 100 gr masline
  • 4 fire usturoi verde
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 gr rosii pasate
  • 1 ardei iute rosu
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Polpo alla Luciana:

Caracatita se dezgheata la temperatura camerei si se spala bine .


Patrunjelul se toaca si se amesteca cu jumatate din cantitatea de masline tocate , usturoiul tocat si capere . Sarati .


Cu compozitia de mai sus se umple saculetii caracatitei.


Cu ajutorul unei scobitori fixati gura saculetului ca umplutura sa nu iasa afara .


Puneti la prajit in ulei de masline micile caracatite .Eu am ras uimita pentru ca am vazut pentru prima data cum tentaculele incep sa se miste , sa se rasuceasca si sa devina rosiatice . Culoarea lor , prajite este minunata si micile animalute parca au prins viata .


Adugati ardeiul iute taiat rondele ,sare , piper si usturoi tocat .


Puneti restul de masline si capere .


Lasati sa mai fiarba 20 minute .


Spre sfarsitul fierberii adaugati si pulpa de rosii.


Scoateti scobitorile si serviti cu patunjel tocat .

 

TIPS-URI

1

Puteti servi acest preparat ca si gustare calda sau ca fel de baza cu o garnitura de orez sau paste .

Daca ti-a placut reteta noastra "Polpo alla Luciana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

alilianaa 1

28.07.2014, 10:41

bunaaaa

kukibella 1

28.07.2014, 13:58

babi5 1

27.10.2014, 16:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Caracațită baby cu sos roșu aromat