Prajitura Alba ca Zapada

de lacrimioara in Prajituri, 19 Ian 2013 | 8320 vizualizari

 

aceasta reteta am luat-o de pe saitul emisiunii DRAGA MEA PRIETENA de pe KANAL D, este usoara si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

FOILE:
  • 3 linguri zahar,
  • 5 linguri de lapte,
  • 80 gr unt,
  • 1 ou,
  • 300 gr faina,
  • 1 plic amoniac pt prajituri.
CREMA:
  • 500 ml lapte,
  • 6 galbenusuri,
  • 1 fiola vanilie,
  • 125 gr de zahar,
  • 30 gr amidon,
  • 30 gr faina,
  • coaja de la 3 lamai,
  • zeama de la 1 lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Preparare foi:se amesteca zaharul cu laptele, untul mai moale si oul, faina se amesteca cu amoniacul dupa care incorporam in amestecul de mai sus si framantam un aluat mai moale.


Il impartim in 4 pt 4 foi si le coacem pe fundul unei tavi tapetata cu faina sau cu hartie de copt(eu intind mai usor foile intre 2 foi de copt)


Nu stiu dimensiunea exacta a tavii mele dar e una medie.


Dupa ce s-au copt se da deoparte si ne ocupam de crema:


Zaharul il frecam cu galbenusurile pana se albesc, adaugam faina si amidonul amestecam un pic.


Laptele il punem la fiert cu coaja de lamaie rasa si vanilia, lasam putin la fiert ,luam de pe foc punem 2 linguri de lapte in compozitia de galbenusuri , amestecam bine dupa care punem jumatate din lapte si amestecam din nou . Amestecul de galbenusuri il punem peste jumatatea de lapte ramasa amestecam bine si aceasta crema o dam la foc mic amestecand incontinuu pana se ingroasa.


La final dupa ce o luam de pe foc punem si zeama de lamaie.


Asamblam prajitura, simplu: foaie ,crema, foaie, crema pana terminam o infoliem si o lasam o zi intrega sau de pe o zi pe alta sa se imoaie bine.

 

TIPS-URI

1

lamaie,lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

19.01.2013, 19:04

Una din prajiturle mele preferate ce cred ca e delicioasa tare

Alinutza80 1

22.01.2013, 18:30

gaby_gabytza 1

15.03.2014, 08:04

preferata mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Faguri fara forma:))