Prajitura ''Alba ca Zapada''

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Iun 2014 | 5784 vizualizari

 

Zilele astea am prestat oarece dulcegarii si asta e una dintre ele ,inspiratia am avut-o de la Jamila.Stiam prajitura,e una clasia si foarte buna,dar nu prea imi place sa fac foile....Eu am facut cantitati duble,dar am sa postez reteta la ''single''....

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 pliculet amoniac
  • faina cat cuprinde ,cca 500-550 g
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 8 linguri de faina
  • 6-7 linguri zahar
  • coaja si zeama de la o lamaie mai mare
  • 200 g unt
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Alba ca Zapada'':

Foi:


Ouale amestecate cu zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza si mixam bine,adaugam si laptele iar la final amoniacul stins cu zema de lamaie si faina.Framntam o coca care sa nu se mai lipeasca de maini.Impartim coca in 3 parti egale si intandem 3 foi,care se vor coace pe fundul tavii.Am taiat hartie de copt la dimensiunea tavii si am intins foaia direct pe hartia de copt,am intepat cu o furculita si am dat la cuptorul preincalzit pret de 15 min,sa se rumeneasca frumos.Am scos foaia si am lasat-o sa se raceasca,apoi am desprins hartia de pe ea.Procedam la fel si cu restul de coca.


Crema:


Faina cu zaharul amestecate si apoi incepem sa diluam cu lapte,putin cate puin ca sa nu formam cocoloase,pana adaugam tot laptele.Punem cratita pe foc si amestecam bine pana incepe sa se ingroase.Cand s-a ingrosat dam de pe foc cratita adaugam coaja si zeama de lamaie si acoperim cratita cu folie ca sa nu prinda crusta cat sta sa se raceasca.Cand s-a racit ( poate sa fie calduta) adaugam untul,putin cate putin si mixam pana obtinem o crema spumoasa si fina.


Asamblare:


Tava in care am copt foile o imbracam cu folie alimentara,asezam prima foaie,apoi strat de crema,foaia doi,strat de crema si ultima foaie.Apoi punem deasupra tavii un fund sau platou cat este tava de mare si asezam o greutate peste,dam tava la frigider .A doua zi portionam si pudram cu zahar farin.

 

TIPS-URI

1

untul sa fie moale la temperatura camerei

2

faina cernuta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Alba ca Zapada''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

botcrina 1

13.06.2014, 15:00

Rocsi 1

13.06.2014, 21:37

Imi place foarte mult

T I M E A 1

13.06.2014, 23:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si crema de lamaie