Prajitura Amandina

de La Ancuta in Prajituri, 7 Ian 2011 | 10286 vizualizari

 

La multi ani tuturor sarbatoritilor!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri sirop din zahar caramel (3 linguri de zahar caramelizat stins cu 3 linguri apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 100 g zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 1 lingura coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Pentru blat:


Separam ouale iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa.


Galbenusurile le mixam impreuna cu uleiul si esenta si cele 3 linguri de sirop de zahar caramel.


Turnam galbenusurile peste spuma si amestecam usor.


Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa se adauga in compozitie si se amesteca usor pana se incorporeaza.


Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade, 30 de minute.


Dupa ce se raceste taiem blatul in doua.


Crema:


Topim untul, dar nu de tot (sa mai ramana bucati netopite). Mixam bine untul pana se incheaga. Asta va dura putin, dar crema va fi foarte fina Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Urmeaza apoi cacaoa si esenta de rom iar la final galbenusurile. Mixam bine pana se amesteca toate ingredientele.


Sirop:


Zaharul il caramelizam si apoi stingem cu apa. Lasam la racit si mai amestecam din cand in cand ca sa se topeasca caramelul. Dupa ce s-a racit adaugam esenta de rom.


Glazura:


Ciocolata rupta bucati se pune pe foc mic impreuna cu frisca si untul. Amestecam pana se topeste, fara sa fiarba. Luam de pe foc adaugam coniacul si omogenizam.


Lasam la racit pana devine ca o smantana mai groasa.


Asamblarea:


Pe un platou punem un blat si insiropam. Intindem crema si acoperim cu celalalt blat insiropat.


Dam la rece pana se intareste crema.


Portionam prajitura rece si punem glazura pe fiecare prajitura. Dam la rece pana se intareste glazura iar apoi ornam cu moate de frisca.


Sursa Multumesc Miha.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

La Ancuta 1

09.01.2011, 19:17

Dia, Diva va multumesc

La Ancuta 1

09.01.2011, 19:18

Kamy pe astea nu le-am mancat noi, le-a dus Silviu la servici

Angelina_Elena 1

14.08.2012, 12:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec BOUNTY ( a la Laura Sava )