Prajitura Amandina

de iri_iri in Prajituri, 10 Aug 2013 | 9341 vizualizari

 

....am tot vazut-o pe aici si m-am hotarat sa o incerc si eu.Reteta am luat-o totusi de pe delicatese.ro,sper sa va placa la fel de mult cat mi-a placut si mie.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua,
  • 2 linguri de cacao,
  • 8 linguri de faina,
  • 200gr de zahar,
  • 3 linguri de apa si 3 linguri de ulei.

Pentru crema:

  • 150gr de zahar pudra,
  • un pachet de unt,
  • 3 galbenusuri ,
  • o fiola de esenta de rom si 3 liguri de cacao.

Pentru sirop:

  • 500ml apa,
  • 200gr de zahar,
  • o fiola de esenta de rom si 2 plicuri de capucino.

Pentru glazura:

  • o ciocolata amaruie si 1/2 pachet unt.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Pentru blat:separam ouale. albusurile le vom bate spuma cu zaharul iar galbenusurile le vom amesteca cu uleiul,apa si un praf de sare. Adaugam apoi galbenusurile peste albusuri,amestecand usor. Separat faina o amestecam cu cacaoa ,dupa care o adaugam peste compozitia batuta spuma ,amestecand usor de jos in sus. Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,bagand-o la cuptor, bine incins pentru 35 de minute. Dupa coacere se va scoate si se va lasa la racit dupa care se va taia blatul obtinut in doua.


Pentru crema:punem intr-un vas ,untul,zaharul pudra,esenta,galbenusurile si cacaoa si mixam bine pana se formeaza o compozitie cremoasa,dupa care se va da la rece.


Pentru sirop:punem apa la fiert ,dupa care adaugam zaharul si cele doua plicuri de capucino si mai lasam sa fiarba inca 5 minute. Dam apoi deoparte sa se raceasca si la final adaugam esenta de rom.


Asamblare: blatul taiat in doua se va aseza prima parte pe o tava si se va insiropa cu jumatate din siropul preparat. Peste blatul bine insiropat se va intinde crema(eu mi-am pastrat putina si pentru ornat), adaugandu-se apoi al doilea blat pe care il insiropam cu restul de sirop. Se va da la rece cam o ora ,dupa care se va scoate si se va portiona in functie de marimea si forma dorita.


Mie mi-a iesit 15 amandine destul de maricele. Peste fiecare amandina am turnat glazura ,pe care am preparat-o prin topirea la baie de aburi a unei ciocolate amarui cu 1/2 pachet de unt. Am bagat iar la rece pentru 15 minute prajiturelele pentru a se intari bine glazura. La final am ornat fiecare prajiturica cu crema .


Sper sa va fie pe plac!

 

TIPS-URI

1

La crema reteta este cu 150gr de zahar pudra ceea ce face ca, crema sa devina prea dulce ,asa ca este de preferat sa punem doar 100de grame. Pentru ornat se poate folosi frisca,dar eu am folosit crema cu care am umplut blatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

iri_iri 1

11.08.2013, 16:03

diaconta,mai am 3 saptamani si gata....sincer abea astept ca tare este greu cu greutatea in fata,multumesc

iri_iri 1

11.08.2013, 16:03

Rocsi

iri_iri 1

11.08.2013, 16:04

Laura cred ca familia are mai mari pofte decat mine ,eu doar incerc sa le prepar

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort amandina