Prajitura "Casuta din povesti"

de Miha in Prajituri, 9 Ian 2011 | 9308 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 2 linguri dulceata de cirese amare
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Pentru decor:
  • sticks-uri cu Finetti
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Casuta din povesti":

Ciocolata se topeste la foc mic cu putin lapte si se lasa la racit. Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi ciocolata racita si restul de lapte. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza in compozitie, iar la sfarsit punem cele 2 linguri de dulceata.


Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, in jur de 30 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.


Se indreapta marginile blatului, daca este necesar, apoi se taie fasii de 5-6 cm in functie de cat de mare vreti sa fie "casuta". :) Fasiile se taie apoi in triunghiuri.


Pentru glazura topim ciocolata la foc mic impreuna cu untul si frisca. Omogenizam si lasam la racit.


Triunghiurile se trec prin glazura, pe ambele parti, apoi se orneaza cu frisca. Sticks-urile se taie in jumatate si se aseaza ca horn al casei. :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Casuta din povesti"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (74)

epurasha2bb 1

13.01.2011, 09:36

foarte simpatica!

Sylvia 1

13.01.2011, 18:40

Superbe sunt ce imaginatie ai Tu reussesti sa si dormi? ca nu stiu can faci atatea

Julie 1

02.02.2011, 15:59

Subsriu sylviei acelasi lucru ma intrebam si eu Super arata,felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ananas