Prajitura Christina

de Constelatialeu in Prajituri, 7 Mar 2013 | 31406 vizualizari

 

E o prajitura pentru prietena mea grecoaica,asa ca ''am botezat-o'' cu Christina.Am ''studiat '' mai multe retete si am facut niste combinatii,eu zic ca a iesit ceva,astept maine verdictul....

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1
  • 6 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • Blatul 2
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri faina
  • Crema 1
  • 6 galbenusuri ( cele de la blatul 2 la care folosim doar albusurile)
  • 250 g zahar pudra
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri de faina
  • 250 ml lapte
  • 2 pachete unt
  • 2 linguri cacao
  • Crema 2
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri din crema 1 inainte sa punem cacao
  • Glazura
  • bucatele de ciocolata
  • visine trase-n ciocolata
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Christina:

Blatul 1


6 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga cele 6 linguri de zahar, apoi galbenusurile unul cate unul, praful de copt, faina. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit cca 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca.


Blatul 2


6 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare se adauga zaharul, nuca macinata, praful de copt, faina. Se da la cuptor cca 25 minute.


Crema 1


Cele 6 galbenusuri se freaca cu zaharul pudra, zaharul vanilat, faina si se dilueaza cu laptele se pune pe baie de abur pana se ingroasa. Se lasa la racit. Untul se freaca pana devine o spuma si se adauga in crema fiarta si racita. Oprim 3 linguri din crema iar in restul punem 2 linguri cacao si omogenizam bine.


Crema 2


Batem frisca bine (am avut frisca vegetala, si nu necesita indulcita) si adaugam cele 3 linguri de crema fiarta,omogenizam bine.


Asamblare


Blatul 1 peste care punem crema 1,apoi blatul 2 si crema 2,deasupra presaram bucatele de ciocolata. O taiem in bucati si pe fiecare bucatica punem o visina trasa-n ciocolata.

 

TIPS-URI

1

am folosit praf de copt cu sofran,parca iese mai pufos blatul

2

cand taiem prajitura cutitul il trecem prin apa fiarta

3

visinile le-am glazurat cu glazura duo de la DR.Oetker

4

am folosit tava de la aragaz

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Christina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ina 1

08.03.2013, 07:35

Tare-mi place!

Rocsi 1

08.03.2013, 20:56

Arata atat de bine

iri_iri 1

14.07.2013, 22:36

ai facut o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!