Prajitura Christina

de Constelatialeu in Prajituri, 7 Mar 2013 | 33082 vizualizari

 

E o prajitura pentru prietena mea grecoaica,asa ca ''am botezat-o'' cu Christina.Am ''studiat '' mai multe retete si am facut niste combinatii,eu zic ca a iesit ceva,astept maine verdictul....

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1
  • 6 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • Blatul 2
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri faina
  • Crema 1
  • 6 galbenusuri ( cele de la blatul 2 la care folosim doar albusurile)
  • 250 g zahar pudra
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri de faina
  • 250 ml lapte
  • 2 pachete unt
  • 2 linguri cacao
  • Crema 2
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri din crema 1 inainte sa punem cacao
  • Glazura
  • bucatele de ciocolata
  • visine trase-n ciocolata
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Christina:

Blatul 1


6 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga cele 6 linguri de zahar, apoi galbenusurile unul cate unul, praful de copt, faina. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit cca 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca.


Blatul 2


6 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare se adauga zaharul, nuca macinata, praful de copt, faina. Se da la cuptor cca 25 minute.


Crema 1


Cele 6 galbenusuri se freaca cu zaharul pudra, zaharul vanilat, faina si se dilueaza cu laptele se pune pe baie de abur pana se ingroasa. Se lasa la racit. Untul se freaca pana devine o spuma si se adauga in crema fiarta si racita. Oprim 3 linguri din crema iar in restul punem 2 linguri cacao si omogenizam bine.


Crema 2


Batem frisca bine (am avut frisca vegetala, si nu necesita indulcita) si adaugam cele 3 linguri de crema fiarta,omogenizam bine.


Asamblare


Blatul 1 peste care punem crema 1,apoi blatul 2 si crema 2,deasupra presaram bucatele de ciocolata. O taiem in bucati si pe fiecare bucatica punem o visina trasa-n ciocolata.

 

TIPS-URI

1

am folosit praf de copt cu sofran,parca iese mai pufos blatul

2

cand taiem prajitura cutitul il trecem prin apa fiarta

3

visinile le-am glazurat cu glazura duo de la DR.Oetker

4

am folosit tava de la aragaz

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Christina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Ina 1

08.03.2013, 07:35

Tare-mi place!

Rocsi 1

08.03.2013, 20:56

Arata atat de bine

iri_iri 1

14.07.2013, 22:36

ai facut o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele de lux cu crema de cacao