Prajitura cu bezea

de flori_s in Prajituri, 26 Iun 2011 | 10075 vizualizari

 

Super simplu, Super BUN :)

 

INGREDIENTE

  • pt o tava mica...gen40x20:

 Blat :

  • 5 oua( galbenusurile),
  • 1 pahar lapte,
  • 2 lg cacao ,
  • 200 g zahar,
  • 200g faina,
  • 100g unt,
  • 1 praf de copt(stins cu otet).
  • Compozitia trebuie sa iasa usor cremoasa. Puteti adauga si o esenta de vanilie

Bezeaua :

  • 5 albusuri batute cu 200g zahar si o piscatura de sare

Optional, gem

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea:

Galbenusurile cu zaharul , laptele, praful de copt,untul ,cacaua,faina se mixeaza pana ce compozitia este usor cremoasa de culoare maronie ( aproximativ la fel ca ciocolata de menaj topita in ceea ce priveste textura). Se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Se da la cuptor timp de 20 de min la foc mare apoi in 5 min la foc mic.


Intre timp se prepara bezeaua mixand albusurile spuma apoi adaugand treptat zaharul si mixand pana ce albusurile se-ntepenesc in castron.


Dupa cele 25 de min se scoate blatul din cuptor si, optional puteti pune un strat de gem(iese bine cu cel de capsuni) dar amestecat cu apa astfel incat textura sa fie usor lichida..pt a nu cadea la fundul blatului.


Dupa ce puneti bezeaua , bagati-o la cuptor inca 5 minute si gata :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

ionela2682 1

26.06.2011, 11:23

si eu fac dupa o reteta asemanatoare aceasta prajiturica!

adry88 1

28.06.2011, 15:53

Lau 1

02.07.2011, 22:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muffins simple