Prajitura cu branza dulce si stafide

de Oana in Prajituri, 29 Iul 2010 | 7308 vizualizari

 

Va zic de la inceput ca nu mai e nici o feliuta :))) S-a mancat rapid de tot :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 120 g unt moale
  • 200 g faina
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri lapte rece
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci grasa
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • o ceasca de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si stafide:

Mai intai se incinge cuptorul si se potriveste la foc mic. Stafidele se rastoarna in apa clocotita si se lasa asa pana se prepara umplutura.


Pentru blat, se pune faina intr-un castron, in mijloc se pune untul moale taiat cubulete, se adauga si celelelate ingrediente si se framanta un aluat cu mana, pana se topeste untul si se formeaza o bila. Se lasa la rece 15 minute.


Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca cu mixerul toate ingredientele, mai putin stafidele care se scurg bine de apa.


Foaia de placinta se intinde intr-o tava rotunda de 24 cm si se ridica si pe margini. Se toarna apoi umplutura de branza dulce si se presar deasupra stafidele, avand grija sa intre si in interior, in stratul de branza.


Se coace la foc mic pana se incheaga bine branza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Oana 1

29.07.2010, 22:40

Ce mi-a placut de Rocsi Promit sa mai fac

Valentina 1

07.09.2010, 20:57

acum am scos-o din cuptor!!! E nemaipomenita!!!!!

diaconta 1

07.09.2010, 21:25

Uoooooooofff si nu ne-ai lasat si noua macar un coltisor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone