Prajitura cu branza dulce si stafide

de Oana in Prajituri, 29 Iul 2010 | 6625 vizualizari

 

Va zic de la inceput ca nu mai e nici o feliuta :))) S-a mancat rapid de tot :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 120 g unt moale
  • 200 g faina
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri lapte rece
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci grasa
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • o ceasca de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si stafide:

Mai intai se incinge cuptorul si se potriveste la foc mic. Stafidele se rastoarna in apa clocotita si se lasa asa pana se prepara umplutura.


Pentru blat, se pune faina intr-un castron, in mijloc se pune untul moale taiat cubulete, se adauga si celelelate ingrediente si se framanta un aluat cu mana, pana se topeste untul si se formeaza o bila. Se lasa la rece 15 minute.


Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca cu mixerul toate ingredientele, mai putin stafidele care se scurg bine de apa.


Foaia de placinta se intinde intr-o tava rotunda de 24 cm si se ridica si pe margini. Se toarna apoi umplutura de branza dulce si se presar deasupra stafidele, avand grija sa intre si in interior, in stratul de branza.


Se coace la foc mic pana se incheaga bine branza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Oana 1

29.07.2010, 22:40

Ce mi-a placut de Rocsi Promit sa mai fac

Valentina 1

07.09.2010, 20:57

acum am scos-o din cuptor!!! E nemaipomenita!!!!!

diaconta 1

07.09.2010, 21:25

Uoooooooofff si nu ne-ai lasat si noua macar un coltisor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pupisori cu nuca