Prajitura cu ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 14 Ian 2015 | 5795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Blaturi prajitura
  • 5 oua + 2 albusuri
  • 15 gr zahar pudra
  • un varf cutit sare
  • 180 gr zahar tos
  • 150 gr faina
  • 35 gr amidon de porumb
  • 1/2 plic praf copt
  • 2 linguri cacao
  • un plic zahar vanilat
  • o lingura esenta rom sau Amaretto
  • Ingrediente Crema de ciocolata
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Separa albusurile de galbenusuri.

Cele 7 albusuri mixeaza-le spuma impreuna cu un vf. cutit sare. Adauga zaharul pudra si mai mixeaza 1 minut.

Cele 5 galbenusuri mixeaza-le impreuna cu zaharul tos pana se albeste compozitia si zaharul e COMPLET diluat.

Cerne faina impreuna cu praful de copt.

Galbenusurile adauga-le peste albusuri amestecand usor, de jos in sus.

Adauga si faina amestecata cu amidonul si praful de copt, zaharul vanilat si omogenizeaza amestecand usor usor.

Pregateste trei boluri egale si imparte compozitia in 3 parti.

In una adauga cacaua si Amaretto.

Preincalzeste cuptorul la 180 grade

Pregateste o tava de 17/27 cm (sau una patrata de aprox22/22cm) tapetata cu hartie pentru copt.

Toarna compozitia dintr-unul dintre boluri si cu rabdare intinde uniform cu o lingura.

Da tava la cuptor pentru 10-12 minute. Se coace destul de repede si capata o culoare aurie la suprafata.

Scoate tava din cuptor, ia foaia cu tot cu hartie pentru copt , desprinde hartia si lasa sa se racoreasca bloatul

Procedeaza la fel si cu compozitia din celelalte doua boluri.

Lasa blaturile la racit si prepara crema.

Toaca ciocolata in bucatele mici.

Pune frisca intr-un ibric la incalzit.

Cand atinge o temperatura ridicata, fara a fierbe, adauga jumatate din cantitatea de ciocolata, omogenizeaza, adauga si restul, opreste focul si amesteca pana se topeste toata ciocolata.

Pune vasul intr-un alt vas, cu apa rece, si raceste crema.

Cand este doar usor, usor caduta imparte-o ochiometric in trei parti egale.

Aseaza un blat galben, intinde 1/3 din crema, aseaza blatul maro, intinde iar 1/3 din crema apoi aseaza ultimul blat si intinde crema ramasa.

Da prajitura la rece pentru cateva ore. Eu am lasat-o peste noapte.

Portioneaz-o cu-n cutit subtire, bine ascutit.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Teo 1

14.01.2015, 21:21

Frumos mai arata!

Criss 1

15.01.2015, 05:51

Sylvia 1

15.01.2015, 11:01

ma omori cu ce praji bune faci

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si ciocolata