Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate

de Miha in Prajituri, 28 Apr 2011 | 14367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 200 g ciocolata alba
  • Pentru crema:
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 200 g nuca sfaramata
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Faina o amestecam cu nuca macinata si praful de copt, apoi o incorporam usor in spuma de albusuri, amestecand usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus.



Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se aureste usor deasupra, in jur de 30-35 minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.



Peste blatul racit se pune in strat ciocolata alba rasa pe razatoarea cu ochiuri mari.


Crema:


Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand a devenit lichid si auriu la culoare, se da deoparte si se adauga untul taiat cubulete. Se amesteca usor (atentie la aburi), se pune din nou pe foc si amestecand continuu se fierbe pana compozitia incepe sa se ingroase. Se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia se va ingrosa, ajungand de consistenta smantanii. Adaugam si nuca sfaramata (nu macinata).



Omogenizam, lasam sa se racoreasca putin si turnam crema peste blat. Dam la frigider.


Glazura:


Ciocolata o topim la microunde impreuna cu untul si frisca lichida. Omogenizam, lasam sa se raceasca si turnam peste prajitura. Dam din nou la frigider, pentru 2 ore, apoi se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

babi5 1

06.03.2013, 07:54

bunaaaaaaaaaaaa!!!

delia64 1

09.03.2013, 18:20

Pushaa 1

23.12.2014, 11:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ileana