Prajitura cu cirese (plimbate)

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Iul 2016 | 4886 vizualizari

 

Pai sa va explic cum sta treaba cu ciresele plimbate.....cand ne-am intors de la Constanta cu trenul , dar nu ala de Franta, din gara am cumparat niste cirese sa mananc pe drum, erau mari, carnoase si frumoase si tare mi-au facut cu ochiul....ideea este ca nu le-am mancat pe toate si au stat frumos la frigider pana mi-a picat pata pe ele sa le fac felul....

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 60 g ciocolata neagra Kandia
  • cca 500 g cirese cantarite cu samburi
  • o lingura zahar brun
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese (plimbate):

Am folosit o forma de ceramica rotunda, am udat forma si am pus hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.

Galbenusurile le-am mixat cu uleiul si apoi le-am incorporat in albusuri cu miscari lente, de jos in sus.

Ciocolata am maruntit-o si am incorporat-o in compozitie, la final am adaugat faina cernuta. Am turnat compozitia in forma si apoi am asezat ciresele. Am dat forma la cuptorul preincalzit,incercam cu o scobitoare daca este gata, cu 10 min inainte sa scoatem din cuptor am presarat zahar brun. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi portionam, se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese (plimbate)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese