Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.
citeste mai mult
Cum se stie in fiecare vineri sau sambata trebuie sa fac ceva dulce pe weekend. Am pregatit aceasta prajitura deoarece ii place mult sotului meu, simpla si foarte gustoasa!
Intr-un bol am mixat ouale cu praful de sare si apoi in 2 etape am adaugat zaharul si le-am batut pana ce si-au dublat volumul.
Adaugam apa minerala si faina o amestecam cu praful de copt iar apoi in etape adaugam faina
Intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si bordurile le-am uns cu unt am pus compozitia si am dat-o la cuptor preincalzit pt 45 minute, facem testul cu scobitoarea.
Am lasat blatul la racit pt o ora !
Am pregatit crema.
Intr-o tigaita am batut laptele, oul si zaharul apoi am pus pe foc mic unde am adaugat esenta si am lasat la foc mic iar cand s-a incalzit laptele am adaugat faina si am continuat sa amestec incet incet cu telul pana ce crema s-a ingrosat .
Cand crema este groasa destul am adaugat margarina si am topit-o si am lasat-o la rece.
Odata racit blatul l-am taiat in 2 am adaugat crema propiu-zisa in mijloc iar apoi am acoprit cu celalalt blat.
Am decorat cu zahar pudra !
1
Se poate umple cu orice .
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.
citeste mai mult