Prajitura cu crema de cafea

de Lavinia in Prajituri, 30 Dec 2013 | 3445 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa care merge foarte bine pe masa de sarbatoare :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 albusuri
  • 180 g nuca de cocos
  • 200 g zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri amidon

Crema:

  • 200 ml cafea tare
  • 200 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • 2 lingurite ness
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 7 galbenusuri

Glazura

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 4-5 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de cafea:

Pentru blat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o spuma tare si lucioasa. Adauga faina amestecata cu amidonul si nuca de cocos si amesteca usor de sus in joc cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Tapeteaza o tava 35/25 cm cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Lasa blatul la racit.


Pentru crema amesteca galbenusurile cu zaharul,nessul ,budinca de vanilie,cafeaua si laptele fierbinte apoi pune pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Lasa budinca la racit. Mixeaza untul spuma apoi adauga treptat cate o lingura din budinca racita si mai mixeaza pana obtii o crema pufoasa. Intinde crema peste blat si lasa la rece pana se intareste complet crema.


Topeste ciocolata cu frisca si mierea apoi intinde glazura peste prajitura si bag-o la rece pana se intareste complet glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Bunica 1

30.12.2013, 21:59

Rocsi 1

31.12.2013, 19:22

Mmm vreau si eu o bucatica

laura_n 1

02.01.2014, 13:19

yuum

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de cafea