Prajitura cu crema de cafea

de Lavinia in Prajituri, 30 Dec 2013 | 3185 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa care merge foarte bine pe masa de sarbatoare :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 albusuri
  • 180 g nuca de cocos
  • 200 g zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri amidon

Crema:

  • 200 ml cafea tare
  • 200 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • 2 lingurite ness
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 7 galbenusuri

Glazura

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 4-5 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de cafea:

Pentru blat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o spuma tare si lucioasa. Adauga faina amestecata cu amidonul si nuca de cocos si amesteca usor de sus in joc cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Tapeteaza o tava 35/25 cm cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Lasa blatul la racit.


Pentru crema amesteca galbenusurile cu zaharul,nessul ,budinca de vanilie,cafeaua si laptele fierbinte apoi pune pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Lasa budinca la racit. mixeaza untul spuma apoi adauga treptat cate o lingura din budinca racita si mai mixeaza pana obtii o crema pufoasa. Intinde crema peste blat si lasa la rece pana se intareste complet crema.


Topeste ciocolata cu frisca si mierea apoi intinde glazura peste prajitura si bag-o la rece pana se intareste complet glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Bunica 1

30.12.2013, 21:59

Rocsi 1

31.12.2013, 19:22

Mmm vreau si eu o bucatica

laura_n 1

02.01.2014, 13:19

yuum

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de cafea