Prajitura cu crema de ciocolata alba

de adriana65 in Prajituri, 5 Noi 2009 | 53796 vizualizari

 

Pentru realizarea acestei prajituri trebuie sa-i multumesc lui Teo , de la care m-am inspirat in realizarea blatului, iar pentru crema ganache nu stiu cui sa-i multumesc, aceasta reteta avand-o copiata intr-un carnetel de pe vremea cand eram doar o simpla vizitatoare a blogurilor culinare.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 6 oua
  • - 200 gr de zahar
  • - 40 ml apa
  • - 40 ml de ulei
  • - 3 linguri de cacao
  • - 200 gr de faina
  • - un plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema ganache:
  • - 400 g ciocolata alba
  • - 400 ml frisca
  • - 5 gr gelatina
  • - un plic glazura Dr. Otker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata alba:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa. Se pune pasta de galbenusuri amesecandu-se usor.
La sfarsit se adauga,  in ploaie, faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt care se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
Pentru crema,  frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte firbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.
Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 - 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Gelatina nu se fierbe!
Crema astfel preparata am lasat-o de seara pana dimineata la frigider.
Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.
Blatul de prajitura se taie in doua si se insiropeaza cu sirop de zahar ars preparat astfel: intr-o craticioara se topeste 250 g zahar impreuna cu 2 linguri de apa. Cand este caramelizat se stinge cu aproximativ 500 ml apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga capuccino si romul. Se ia siropul de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce blatul a fost bine insiropat se umple cu crema ganache, repartizata uniform pe toata suprafata.
Prajitura am glazurat-o cu glazura rece de la Dr. Otker.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

elena1988 1

02.02.2011, 17:16

OanaBd 1

07.05.2014, 13:58

la cate grade se la cuptor ? iar cuptorul este preincalzit ?

adriana65 1

03.06.2014, 18:11

Cuptorul se preancalzeste . Se coace la 190 de grade c.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!