Prajitura cu crema de lamaie

de Angelina_Elena in Prajituri, 11 Mai 2013 | 3124 vizualizari

 

Am vazut-o, mi-a placut, am incercat-o si a ramas pe lista retetelor preferate fiind laudata de toata familia! Multumesc Gaby_d!:*

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 4 linguri si jumatate ulei
  • 4 linguri si jumatate apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare

Crema de lamaie:

  • 700 ml lapte
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 1 pachet unt de buna calitate
  • coaja si zeama de la 1 lamaie

Decor:

  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.

Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.

Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat), apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit si pregatim crema.

Intr-un vas punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Punem vasul la foc mic si fierbe amestecand mereu cu telul ca sa nu se prinda si sa un faca cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Adaugam  zeama si coaja de lamaie si lasam budinca sa se raceasca.

Mixam untul spuma.

Cand budinca rece,dar nu complet (ci la temperatura camerei) adaugam peste unt cate 2-3 linguri si mixam bine.

Cand blatul e rece il taiem in 3, pe orizontala.

Impartim crema in 3 parti egale.

Aseazam prima foaie pe un platou sau o tava, intindem uniform o parte de crema, aseazam cea de-a doua foaie, intindem a doua parte de crema, deasupra aseazam ultima foaie de blat, intindem ultima parte de crema si ornam cu fulgi de cocos.

Dam  prajitura la rece pana la servire

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Gaby a ornat prajitura cu frisca, eu am ornat-o cu crema si fulgi de cocos.

2

Am folosit o tava cu dimensiunea de 32/24 cm.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de lamaie-0
Prajitura cu crema de lamaie-1

COMENTARII (30)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

12.05.2013, 00:00

Dana

Sidy

Sidy 1

12.05.2013, 07:26

Delicioasa si racoroasa !

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

16.05.2013, 00:01

Asa e Sidy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!