Prajitura cu crema de lamaie

de Angelina_Elena in Prajituri, 11 Mai 2013 | 3229 vizualizari

 

Am vazut-o, mi-a placut, am incercat-o si a ramas pe lista retetelor preferate fiind laudata de toata familia! Multumesc Gaby_d!:*

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 4 linguri si jumatate ulei
  • 4 linguri si jumatate apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare

Crema de lamaie:

  • 700 ml lapte
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 1 pachet unt de buna calitate
  • coaja si zeama de la 1 lamaie

Decor:

  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.


Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.


Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.


Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat), apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.


Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.


Lasam blatul la racit si pregatim crema.


Intr-un vas punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.


Punem vasul la foc mic si fierbe amestecand mereu cu telul ca sa nu se prinda si sa un faca cocolosi.


Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.


Adaugam zeama si coaja de lamaie si lasam budinca sa se raceasca.


Mixam untul spuma.


Cand budinca rece,dar nu complet (ci la temperatura camerei) adaugam peste unt cate 2-3 linguri si mixam bine.


Cand blatul e rece il taiem in 3, pe orizontala.


Impartim crema in 3 parti egale.


Aseazam prima foaie pe un platou sau o tava, intindem uniform o parte de crema, aseazam cea de-a doua foaie, intindem a doua parte de crema, deasupra aseazam ultima foaie de blat, intindem ultima parte de crema si ornam cu fulgi de cocos.


Dam prajitura la rece pana la servire


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Gaby a ornat prajitura cu frisca, eu am ornat-o cu crema si fulgi de cocos.

2

Am folosit o tava cu dimensiunea de 32/24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Angelina_Elena 1

12.05.2013, 00:00

Dana

Sidy 1

12.05.2013, 07:26

Delicioasa si racoroasa !

Angelina_Elena 1

16.05.2013, 00:01

Asa e Sidy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si crema de lamaie