Prajitura cu crema de lamaie

de RuxyRux in Dulciuri, 19 Ian 2015 | 6512 vizualizari

 

O prajitura fina, pufoasa, delicata, parfumata, incredibil de delicioasa! Si pentru ea...e vinovata o fata frumoasa si senina...Gabita mea dulce si draga!!! Aiaiaiaiiii ce minunatie scumpo...te pup si-ti multumesc!!! :x :x :x N-am modificat nimic insa am marit cantitatile din lipsa de tava mica...si am adaugat vanilie asa dupa gustul meu! Data viitoare cred ca triplez cantitatile! :))))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 4,5 linguri ulei
  • 4,5 linguri apa
  • un praf de sare

Crema de lamaie:

  • 700 ml lapte
  • 5 linguri si 1/2 faina sau amidon alimentar
  • 8 linguri zahar + 3 linguri zahar pudra
  • 250 gr de unt (unt de calitate)
  • coaja si zeama de la o lamaie uriasa si jumatate
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

Prajitura asta merita din plin sa va faceti timp pentru ea!


Intai de toate mi-am pregatit ingredientele pentru blat: Am separat ouale, am mixat albusurile intr-un bol cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia pana a rezultat o bezea.


Am amestecat intr-un bol galbenusurile cu uleiul putin cate putin ca la maioneza, apoi am adaugat apa si am omogenizat bine compozitia. Am cernut faina intr-un vas.


Am turnat compozitia lichida de galbenusuri peste spuma de albus si cu o lingura de lemn am amestecat usor prin invaluire de jos in sus. La fel am procedat si cu faina cernuta.


In acest moment este gata aluatul de pus in tava tapetata cu foaie de copt.


Eu am copt blatul fix 40 de minute la 180 de grade. Am scos blatul si l-am lasat pe un grilaj sa se raceasca complet, apoi pentru a-l taia mai usor l-am sectionat pe verticala in doua parti, apoi am taiat in 3 pe orizontala fiecare bucata. Simplu nu-i asa?


Cat blatul a stat in cuptor m-am ocupat de crema delicioasa.


Am pus faina si zaharul( cele 8 linguri nu foarte pline) intr-un vas cu fund dublu( eu am folosit Zeper) si am adaugat putin cate putin laptele rece amestecand bine sa nu faca cocoloase....apoi am dat drumul la ochiul aragazului si la foc mic am preparat crema avand grija sa amestec tot timpul pana se ingroasa astfel incat sa nu se lipeasca.


Cand compozitia a devenit ca o ciulama am oprit focul si am pus vasul in alt vas cu apa rece apoi am racit crema. Am adaugat zeama si coaja de lamaie si am omogenizat bine crema. In acest moment am gustat crema si am mai adaugat 3 linguri de zahar pudra...desigur fiecare o poate face dupa gustul personal!


Intre timp am mixat untul spuma. Atunci cand crema s-a racit ( aproape de tot)am pus la inceput lingura cu lingura in untul facut spuma si am mixat in continuare, apoi am pus si restul in doua transe.


Asamblare: Fiecare foaie de blat se unge cu crema. Pentru ca eu am preparat crema din belsug am imbracat toata prajitura cu ea.


Deasupra am razuit coaja de lamaie si am dat prajitura la rece...sincer..nu stiu daca apuca dimineata :)))) desi e cam tarzior!


Inca o data Gabytule drag...miiiiiii de multumiri!!! Inimioara ti-o dedic in intregime...o meriti frumoasa prietena!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

_Alina_ 1

21.01.2015, 08:59

Minunata!

mirela0911 1

21.01.2015, 13:23

Cum arata! Cred ca e o minunatie de prajitura!

RuxyRux 1

21.01.2015, 21:24

Multumesc! Prajitura chiar este irezistibila!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie