Prajitura cu crema de lamaie si bezea

de Rocsi in Prajituri, 21 Iul 2010 | 19859 vizualizari

 

Este reteta nadinei "prajitura zi si noapte" doar ca eu am facut crema de lamaie...multumesc nadina..e grozav de buna!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • crema:
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura jumatate faina
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • 1 pachet unt
  • bezea:
  • 3 albusuri
  • 180 gr zahar pudra
  • zeama de lamaie
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie si bezea:

se pregateste blatul:

ouale se mixeaza intens cu zaharul,treptat.

cand acestea devin spumoase se adauga faina,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,cacaoa si esenta de rom.

se incorporeaza bine toate ingredientele.

se ia o tava nu foarte mare,se unge cu putina margarina,se pune hartie de cop,se toarna compozitia in tava.

aceasta se da in cuptorul incins pana blatul este copt.

crema:

galbenusurile se amesteca cu faina bine de tot.

peste se pune zaharul ,laptele si esenta de vanilie.

acestea se pun pe foc pana crema devine ca o budinca.

cand e gata se ia de pe foc,se pune coaja de la o lamaie si se lasa sa  se raceasca.

cand s-a racit se incorporeaza si untul frecat spuma.

bezeaua:

albusurile se bat spuma.

peste incepe sa se puna zaharul pudra treptat si putina zeama de lamaie.

apoi s ebate pe baie de aburi pana se intareste bine.

peste blatul copt si racit,se toarna crema si se niveleaza cu o paleta.

deasupra se pune bezeaua si peste se rade niste ciocolata.

se da la rece apoi serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ela 1

27.07.2010, 20:26

Rocsi 1

28.07.2010, 22:07

multumesc ela

Bucataras Medi 1

11.03.2011, 20:30

pot sa ma servesc?..............

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu crema de lamaie