Prajitura cu crema de lamaie si bezea

de Rocsi in Prajituri, 21 Iul 2010 | 15170 vizualizari

 

Este reteta nadinei "prajitura zi si noapte" doar ca eu am facut crema de lamaie...multumesc nadina..e grozav de buna!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • crema:
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura jumatate faina
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • 1 pachet unt
  • bezea:
  • 3 albusuri
  • 180 gr zahar pudra
  • zeama de lamaie
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie si bezea:

se pregateste blatul:


ouale se mixeaza intens cu zaharul,treptat.


cand acestea devin spumoase se adauga faina,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,cacaoa si esenta de rom.


se incorporeaza bine toate ingredientele.


se ia o tava nu foarte mare,se unge cu putina margarina,se pune hartie de cop,se toarna compozitia in tava.


aceasta se da in cuptorul incins pana blatul este copt.


crema:


galbenusurile se amesteca cu faina bine de tot.


peste se pune zaharul ,laptele si esenta de vanilie.


acestea se pun pe foc pana crema devine ca o budinca.


cand e gata se ia de pe foc,se pune coaja de la o lamaie si se lasa sa se raceasca.


cand s-a racit se incorporeaza si untul frecat spuma.


bezeaua:


albusurile se bat spuma.


peste incepe sa se puna zaharul pudra treptat si putina zeama de lamaie.


apoi s ebate pe baie de aburi pana se intareste bine.


peste blatul copt si racit,se toarna crema si se niveleaza cu o paleta.


deasupra se pune bezeaua si peste se rade niste ciocolata.


se da la rece apoi serviti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

ela 1

27.07.2010, 20:26

Rocsi 1

28.07.2010, 22:07

multumesc ela

Bucataras Medi 1

11.03.2011, 20:30

pot sa ma servesc?..............

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de vanilie