Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Feb 2023 | 3980 vizualizari

 

Pentru Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700 m-am inspirat de la Iuliana Florentina Avram - Retete fel de fel- n-am respectat chiar 100% reteta, ca eu nu-s cafegioaica, asadar si prin urmare am mai redus din cafea, am marit putin blatul, ca nu aveam tava cu dimensiunile ei. In fine ce sa o mai lungesc, mai bine ma apuc sa scriu ce am prestat mai ales ca se pare ca asta-i reteta cu numarul 1700.....
Ingredientele pentru aceasta reteta sunt: oua, zahar, ulei, faina, cacao, ness, cafea, ciocolata, unt, mascarpone, smantana lichida.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700
  • Blat - tava 24/35 cm
  • 7 oua medii
  • un praf de sare
  • 230 g zahar
  • 70 ml ulei
  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao
  • Sirop
  • 150 g zahar
  • 400 ml apa
  • 1 lingura ness
  • Glazura
  • 100 g zahar
  • 130 ml cafea espresso - am pregatit-o cu ajutorul aparatului Espressor manual Prima Latte-Breville
  • 130 g ciocolata neagra Callebaut
  • 30 g unt cu 82% grasime
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingura ness + 1 lingura apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700

Blat : Intr-un castron am mixat ouale cu sarea si zaharul pana si-au dublat volumul, apoi am incorporat faina amestecata cu cacao, la final am adaugat uleiul si am omogenizat compozitia, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt, am pus compozitia in tava, am nivelat si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30-35 min. Am lasat blatul sa se raceasca bine, apoi l-am portionat in 12 bucati mai mari.

Sirop : Am pus zaharul sa se caramelizeze, am adaugat apa si am lasat sa fiarba pana ce zaharul caramel a devenit fluid, am tras ibricul de pe foc si am adaugat ness-ul, am amestecat bine si am lasat sa se raceasca.

Glazura : Am pregatit 130 ml cafea espresso cu ajutorul aparatului Breville. Am pus cafeaua intr-un ibric, am adaugat zaharul si am lasat sa fiarba in 2-3 clocote, am luat de pe foc ibricul , l-am lasat 2-3 min apoi am adaugat ciocolata si untul si am amestecat energic, am lasat sa se raceasca.

Crema : Am frecat bine lingura de ness cu lingura de apa. Intr-un castron  am pus mascarponele, zaharul, smantana si ness-ul frecat si am mixat pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Dupa ce am portionat blatul, am luat fiecare bucata si am inmuiat-o in sirop, am procedat la fel cu toate bucatile. Le-am asezat pe un gratar, apoi le-am glazurat pe fiecare in parte, la final am ornat fiecare bucatica cu crema.

Vezi si reteta de Tort Tiramisu

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Panacris 1

13.02.2023, 20:42

Felicitări și la cât mai multe rețete delicioase!

Rocsi 1

14.02.2023, 20:46

Ce nebunie de prajitura! Felicitari pentru tot ceea ce faci, Cleme si pentru ca mereu ne incanti cu bunatati!

oanapl 1

17.02.2023, 09:33

O minunăție! Felicitări și la cât mai multe rețete delicioase!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta