Prajitura cu dovleac by Ela

de Bunica in Prajituri, 18 Ian 2012 | 2600 vizualizari

 

Da cand am vazut Prajitura cu dovleac a Elei m-a mancau palmele sa o incerc. Am facut mici modificari, darinmare este aceeasi. Este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 500g. dovleac
  • 200 g. unt
  • 200 g. zahar
  • 4 oua
  • 300 g.faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac by Ela:

Dovleacul ras se pune la fiert (cu foarte putina apa) pana scade apa . Se lasa la racit. Untul se mixeaza cu zaharul pana devine spumos. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecandu-se in cantinuare. Peste acestea se pun: zaharul vanilat,dovleacul, faina si praful de copt. Albusurile le-am mixat pana au sta "mot" si le-am amestecat in compozitie usor de jos in sus.


Toata compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor circa 30-40 minute.


Cand s-a rumenit frumos si a iesit bine la testul cu scobitoarea ,scoatem tava din cuptor si o lasam prajitura sa se. raceasca. Cand s-a racit se pudreaza .


Se serveste rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac by Ela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ana_Maria269 1

19.01.2012, 16:10

Teo 1

19.01.2012, 21:26

deci nu mai intind foi! solutia salvatoare!

anomisana 1

22.01.2012, 13:06

Ela are mereu idei bune şi nici ţie nu ţi-a ieşit rău. Foarte bună prăjutra asta.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac