Prajitura cu foi de miere

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 7 Feb 2012 | 19727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 ml miere
  • 100 ml lapte
  • 750 g faina
  • 3 oua
  • 10 g praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 100 g gris
  • 250 g zahar
  • 1 pastaie vanilie
  • 150 g unt
  • +
  • 200 g gem de fructe
  • Zahar pudra

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere:

Foi:


Zaharul , mierea, untul si laptele se pun intr-o cratita pe foc si se amesteca incontinuu pana se topeste untul si se dizolva zaharul, apoi se da deoparte si se lasa sa se racoreasca. Ouale se bat putin cu o furculita si se adauga peste compozitia lichida, racita si se omoegenizeaza.


Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza treptat in compozitia treptata( in prima faza adaugati jumatate din cantitatea de faina si amestecati cu mixerul folosing carligele,apoi adaugati restul si framantati cu mainile infainate).


Aluatul se imparte in 6 parti egale(cam de 230 g fiecare a fost la mine). Se porneste cuptorul, o tava se unge pe baza, la exterior cu unt si se aseaza o hartie de copt. Se intinde fiecare bucata de aluat cat mai subtire, cu acceas dimensiune ca a tavii, se aseaza pe hartia de copt, se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor, la temperatura medie pana se rumeneste putin pe margini (in jur de 10 minute pentru primele, apoi timpul de coacere scade deoarece temperatura cuptorului va fi foarte ridicata.


Foile se aseaza pe o tava intinsa, una peste alta si se lasa sa se raceasca


Crema:


Intr-o cratita se pune zaharul si maduva pastaii de vanilie si se pune pe foc. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie, amestecand incontinuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Din momentul in care ati pus grisul amestecacti incontinuu cu o lingura de lemn pana se desprinde compozitia de pe marginile cratitei(la fel ca la mamaliga). Se lasa sa se racoreasca pana este suportabil la deget.


Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra, apoi se adauga treptat grisul si se mixeaza pana se incorporeaza bine. Crema se imparte in 4 parti egale.


Asamblare:


Pe o tava intinsa se aseaza prima foaie, 1 parte din crema, alta foaie, crema,foaie si acum se intinde gemul(care trebuie sa fie foarte gros, iar daca nu este puteti adauga putina nuca macinata pentru a se lega), acoperiti cu alta foaie, crema, foaie, crema, foaie.


Peste prajitura se aseaza un tocator de aceeasi dimensiune(sau o tava) si ceva greu peste. Se lasa peste noapte timp in care se vor fragezii foile.


Se proportioneaza si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

silvia1 1

18.04.2013, 18:02

bunnn.tava de cit sa fie?

cristeena20 1

16.01.2014, 21:37

Asta seamana cu reteta mamei mele,...nu e frumos sa copiezi retetele fara sa scrii cine a inventat-o...

reisnaor_2006 1

01.10.2014, 09:06

ne place tare mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Albinita"