Prajitura cu frisca, mascarpone si mure

de simona72 in Prajituri, 1 Aug 2013 | 10892 vizualizari

 

"Demult n-ai mai facut o prajitura asa de buna"...astea au fost vorbele sotului dupa degustare. Adora frisca si prajiturile cu fructe...iar de culesul murelor s-a ocupat el. Avand in vedere ca la noi in zona se gasesc destul de usor, cum iesi din oras si faci un popas s-au iesi la un gratar, inevitabil gasesti rugi cu mure. Asa ca tot avandu-le am pus de-o prajitura si putin gem de mure...

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt

pt crema:

  • 500 gr mure
  • 200 gr smantana pt frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 100 ml lapte condensat
  • 2 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 1 plic gelatina

pt insiropat:

  • 3-4 linguri apa
  • 2 linguri sirop de afine(orice fel de sirop este bun)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca, mascarpone si mure:

Pt blat: facem un pandispan obisnuit, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam albusurile pana devin o bezea. Adaugam trepat apa, apoi uleiul, galbenusurile, vanilia, iar la final faina amestecata cu praful de copt amestecand usor de data aceasta. Punem aluatul de pandispan intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 170-180 grade 20-30 minute.


Pt crema: prima oara ne ocupam de mure, oprim cam o cana din cele 500 gr, restul le punem pe foc cu o cescuta de apa. Dupa ce au fiert 5-10 minute le dam prin robot sa le pasam bine, iar apoi prin strecuratoare sa scoatem samburii. Punem din nou pe foc piureul rezultat, adaugam 100 -150 gr zahar(puneti cat doriti de dulce) si lasam 15-20 minute sa fiarba. Gelatina o punem in apa la hidratat, iar apoi o punem peste piureul(gemul) de mure si amestecam pana s-a dizolvat. Din piureul rezultat oprim 2-3 linguri. Frisca o batem spuma cu 100 gr zahar, adaugam mascarponele alternand cu laptele condensat. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar peste ele adaugam piureul de mure racit. Amestecam usor sa nu scoatem tot aerul din albusuri,iar apoi le incorporam cu frisca si celelalte batute spuma.


Montam prajitura: insiropam blatul racit cu apa amestecata cu sirop, peste blat punem murele oprite, iar deasupra punem crema cu frisca, mascarpone si piure de mure. Nivelam crema, iar deasupra punem din loc in loc cate putin din piureul oprit si cu o scobitoare desenam forme circulare in crema. Lasati la rece 3-4 ore inainte de a o servi. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca considerati ca va iesit o cantitate prea mare de gem de mure, atunci nu-l puneti pe tot, eu am pus aproximativ 200 ml(atunci cand era fierbinte)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca, mascarpone si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

simona72 1

03.08.2013, 23:52

MultumescCrisulina esti draguta

mihaela76 1

04.08.2013, 00:24

Foarte buna,si aratoasa

simona72 1

04.08.2013, 06:29

Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!