Prajitura cu frisca si fructe

de mihasara in Prajituri, 3 Apr 2013 | 23305 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4oua
  • 4 linguri zahar
  • 4linguri faina
  • esenta de vanilie sau coaja de lamaie/portocala

Crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml iaurt gras
  • 100 gr zahar pudra vanilat
  • 1 plic gelatina.
  • 300g fructe de padure sau orice alt fruct.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si fructe:

Mod de preparare blat:

Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.

Peste galbenusuri adaugam 2 linguri de  zaharsi batem pana se albesc.

Adaugam cele 4 linguri de faina si amestecam energic.

Adaugam albusurile batute spuma la randul lor tot cu 2 linguri de zahar.

Tapetam o forma cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins pentru 10-15minute.

Face testul cu scobitoarea dupa 7-10 minute.

Cand este gata, scoatem blatul din tava si il  punem la racit invelit cu un prosop umed, evntual il presam putin cu o greutate.

Mod de preparare crema:

Intr-o craticioara rasturnam gelatina si punem  apa cat sa  acopere gelatina.

Lasam la inmuiat pentru 10 minute.

Mixam frisca pana se intareste.

Adaugam iaurtul si zaharul pudra si mixam mai departe.

Incalzim gelatina usor la bain marie impreuna cu o lingura de lapte sau apa, pana se dizolva.

Rasturnam gelatina in frisca batuta cu iaurt.

Amestecam bine.

Luam cateva linguri sanatoase de frisca  si punem peste fructe.

Amestecam usor sa nu zdrobim fructele.

Asamblam prajitura:

Ne iese un blat cat tava patrata de la aragaz, putem folosi blatul taiat pe jumatate sau pregatim 2 blaturi.

Peste primul blat sau prima jumatate, adaugam jumatate din crema de frisca  simpla si nivelam.

Intindem frisca cu  fructe peste crema

Adaugam si restul de crema, nivelam si asezam si cel de al doilea blat.

Dam prajitura la rece, pentru minim 2 ore.

O ornam cu frisca si cu fructe sau jeleu din suc de fructe, sau cu ciocolata rasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

krina085 1

05.04.2013, 23:40

Deci...pentru cine mai incearca reteta, doar 1 plic de gelatina....iar blatul, nu mi.a iesit chiar atat de pufos, nu stiu de ce.

g_iuliana 1

09.07.2014, 16:34

Eu adaug la 4 oua, 2 lg ulei sau lapte, pentru a fi mai pufos, incearca

maisondenisse 1

02.11.2015, 14:12

Ce bine arata!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură pralinată