Prajitura cu frisca si fructe

de mihasara in Prajituri, 3 Apr 2013 | 12291 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4oua
  • 4 linguri zahar
  • 4linguri faina
  • esenta de vanilie sau coaja de lamaie/portocala

Crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml iaurt gras
  • 100 gr zahar pudra vanilat
  • 1 plic gelatina.
  • 300g fructe de padure sau orice alt fruct.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si fructe:

Mod de preparare blat:


Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.


Peste galbenusuri adaugam 2 linguri de zaharsi batem pana se albesc.


Adaugam cele 4 linguri de faina si amestecam energic.


Adaugam albusurile batute spuma la randul lor tot cu 2 linguri de zahar.


Tapetam o forma cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins pentru 10-15minute.


Face testul cu scobitoarea dupa 7-10 minute.


Cand este gata, scoatem blatul din tava si il punem la racit invelit cu un prosop umed, evntual il presam putin cu o greutate.


Mod de preparare crema:


Intr-o craticioara rasturnam cele doua plicuri de gelatina si punem apa cat sa acopere gelatina.


Le lasam la inmuiat pentru 10 minute.


Mixam frisca pana se intareste.


Adaugam iaurtul si zaharul pudra si mixam mai departe.


Incalzim gelatina usor la bain marie impreuna cu o lingura de lapte sau apa, pana se dizolva.


Rasturnam gelatina in frisca batuta cu iaurt.


Amestecam bine.


Luam cateva linguri sanatoase de frisca si punem peste fructe.


Amestecam usor sa nu zdrobim fructele.


Asamblam prajitura:


Ne iese un blat cat tava patrata de la aragaz, putem folosi blatul taiat pe jumatate sau pregatim 2 blaturi.


Peste primul blat sau prima jumatate, adaugam jumatate din crema de frisca simpla si nivelam.


Intindem frisca cu fructe peste crema


Adaugam si restul de crema, nivelam si asezam si cel de al doilea blat.


Dam prajitura la rece, pentru minim 2 ore.


O ornam cu frisca si cu fructe sau jeleu din suc de fructe, sau cu ciocolata rasa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

krina085 1

05.04.2013, 23:40

Deci...pentru cine mai incearca reteta, doar 1 plic de gelatina....iar blatul, nu mi.a iesit chiar atat de pufos, nu stiu de ce.

g_iuliana 1

09.07.2014, 16:34

Eu adaug la 4 oua, 2 lg ulei sau lapte, pentru a fi mai pufos, incearca

maisondenisse 1

02.11.2015, 14:12

Ce bine arata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale