Prajitura cu jeleu de visine

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 7529 vizualizari

 

Am visine fac prajitura......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 2 plicuri Creme Ole de ciocolata neagra cu portocala Dr.Oetker
  • 2 linguri faina
  • Crema alba
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • 3 foi de gelatina
  • 250 ml frisca lichida Topping Cream de la Lidl
  • 200 ml smantana dulce cu 40 % grasime
  • Crema maro
  • 200 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 250 ml frisca lichida Topping Cream de la Lidl
  • 200 ml smantana dulce cu 40 % grasime
  • Jeleu de visine
  • 900 g visine
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 3 foi de gelatina
  • Decor
  • inimioare colorate de la Dr.Oetker
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de visine:

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza bine, pana se topeste zaharul, se adauga plicurile cu praf de crema si faina,se omogenizeaza, apoi se incorporeaza albusurile, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 38/28 cm, se toarna compozitia in tava, se niveleaza si se da tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate si se lasa la racit .

 Crema alba: Ciocolata alba impreuna cu 150 ml frisca lichida, se pune pe foc pana se topeste ciocolata, trebuie sa avem grija s anu atinga punctul de fierbere. Separat se hidrateaza cu apa rece foile de gelatina. Se storc bine si apoi se amesteca cu ciocolata topita. Dam la congelator pentru 10-15 min. Cat timp sta la congelator ciocolata, pregatim frisca. Mixam restul de frisca lichida cu smantana dulce pana obtinem o frisca tare.Sccoatem d ela congelator si mixam bine apoi amestecam cu frisca.

Tava in care am copt blatul o imbracam cu folie alimentara,asezam blatul racit si apoi crema alba,uniformizam si dam tava la congelator cca 30 min,pana se intareste crema alba.

Jeleu de visine: Punem visinele in blender,adaugam zaharul ,obtinem oun piure,pe care-l punem intr-o cratita cu fundul dublu,adaugam amidonul si punem pe foc, amestecam continuu pana incepe sa se ingroasa. Cat timp fierbe jeleul, punem la hidratat gelatina. Cand s-a ingrosat tragem de pe foc, stoarcem foile de gelatina si le amestecam in jeleu, lasam sa se mai racoreasca ( am pus apa rece in chiuveta sa grabesc racirea ).

Scoatem tava din congelator, turnam jeleu peste crema alba,nivelam si dam din nou la congelator, cca 30 min, apoi bagam la frigider pana pregatim si crema maro.

Crema maro: Ciocolata cu lapte cu 150 ml frisca lichida se pune pe foc pana se topeste ciocolata, fara sa atinga punctul de fierbere. Gelatina se hidrateaza cu apa rece, apoi se stoarce bine si se adauga in ciocolata. Se da la congelator pentru 10-15 min. Pregatim frisca, mixand restul de frisca lichida cu smantana dulce pana obtinem frisca. Scoatem ciocolata de la congelator o mixam bine apoi o amestecam cu frisca.

Scoatem tava din frigider intindem crema maro,nivelam si bagam la congelator pentru 40 min. Apoi scoatem tava din congelator, scoatem din tava prajitura , o portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Ornam cu inimioare colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de visine si capsuni