Prajitura cu jeleu de visine

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 1851 vizualizari

 

Am visine fac prajitura......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 2 plicuri Creme Ole de ciocolata neagra cu portocala Dr.Oetker
  • 2 linguri faina
  • Crema alba
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • 3 foi de gelatina
  • 250 ml frisca lichida Topping Cream de la Lidl
  • 200 ml smantana dulce cu 40 % grasime
  • Crema maro
  • 200 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 250 ml frisca lichida Topping Cream de la Lidl
  • 200 ml smantana dulce cu 40 % grasime
  • Jeleu de visine
  • 900 g visine
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 3 foi de gelatina
  • Decor
  • inimioare colorate de la Dr.Oetker
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de visine:

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza bine, pana se topeste zaharul, se adauga plicurile cu praf de crema si faina,se omogenizeaza, apoi se incorporeaza albusurile, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 38/28 cm, se toarna compozitia in tava, se niveleaza si se da tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate si se lasa la racit .


Crema alba: Ciocolata alba impreuna cu 150 ml frisca lichida, se pune pe foc pana se topeste ciocolata, trebuie sa avem grija s anu atinga punctul de fierbere. Separat se hidrateaza cu apa rece foile de gelatina. Se storc bine si apoi se amesteca cu ciocolata topita. Dam la congelator pentru 10-15 min. Cat timp sta la congelator ciocolata, pregatim frisca. Mixam restul de frisca lichida cu smantana dulce pana obtinem o frisca tare.Sccoatem d ela congelator si mixam bine apoi amestecam cu frisca.


Tava in care am copt blatul o imbracam cu folie alimentara,asezam blatul racit si apoi crema alba,uniformizam si dam tava la congelator cca 30 min,pana se intareste crema alba.


Jeleu de visine: Punem visinele in blender,adaugam zaharul ,obtinem oun piure,pe care-l punem intr-o cratita cu fundul dublu,adaugam amidonul si punem pe foc, amestecam continuu pana incepe sa se ingroasa. Cat timp fierbe jeleul, punem la hidratat gelatina. Cand s-a ingrosat tragem de pe foc, stoarcem foile de gelatina si le amestecam in jeleu, lasam sa se mai racoreasca ( am pus apa rece in chiuveta sa grabesc racirea ).


Scoatem tava din congelator, turnam jeleu peste crema alba,nivelam si dam din nou la congelator, cca 30 min, apoi bagam la frigider pana pregatim si crema maro.


Crema maro: Ciocolata cu lapte cu 150 ml frisca lichida se pune pe foc pana se topeste ciocolata, fara sa atinga punctul de fierbere. Gelatina se hidrateaza cu apa rece, apoi se stoarce bine si se adauga in ciocolata. Se da la congelator pentru 10-15 min. Pregatim frisca, mixand restul de frisca lichida cu smantana dulce pana obtinem frisca. Scoatem ciocolata de la congelator o mixam bine apoi o amestecam cu frisca.


Scoatem tava din frigider intindem crema maro,nivelam si bagam la congelator pentru 40 min. Apoi scoatem tava din congelator, scoatem din tava prajitura , o portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Ornam cu inimioare colorate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:12

divina!

noiinbucatarie 1

18.05.2017, 16:57

Am salvat-o, trebuie incercata!

kytz 1

07.07.2017, 11:17

Super deliciu de sezon! 🍒🍒🍒🍒🍒

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de visine si capsuni