Prajitura cu mac si glazura

de Michelle in Prajituri, 13 Dec 2009 | 6380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarina
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingura seminte mac
  • 1 lg miere de albine
  • 250 ml apa minerala
  • 100 gr nuci macinate
  • 1 lg praf de copt
  • 350 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 100 gr ciocolata neagra menaj

   

Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si glazura:

Se pune intr-un bol 200 gr margarina inmuiata la temperatura camerei,zaharul pudra,sarea si un plic de zahar pudra.Se mixeaza pana se obtine o crema omogena,in care se incorporeaza treptata apa minerala,faina,nuca,mierea,praful de copt si macul.


Se tapeteaza o tava 20x30 si se toarna compozitia,se baga la cuptorul preincalzit 45 min la foc mijlociu.


se fierbe la bain-marie restul de margarina,impreuna cu ciocolata si plicul de zahar vanilat.


se toarna glazura fierbinte peste prajitura rece.


sursa:carticica practica

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si glazura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

ama 1

13.12.2009, 21:31

tare mult imi place prajiturica asta. am sa ncerc sa o fac si eu cat de curand

Michelle 1

13.12.2009, 23:14

Ligia Bxl 1

03.02.2011, 22:36

aceasta prajitura am facuto si eu dupa carticica ,e tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Toska