Prajitura cu mac si glazura

de Michelle in Prajituri, 13 Dec 2009 | 6325 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarina
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingura seminte mac
  • 1 lg miere de albine
  • 250 ml apa minerala
  • 100 gr nuci macinate
  • 1 lg praf de copt
  • 350 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 100 gr ciocolata neagra menaj

   

Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si glazura:

Se pune intr-un bol 200 gr margarina inmuiata la temperatura camerei,zaharul pudra,sarea si un plic de zahar pudra.Se mixeaza pana se obtine o crema omogena,in care se incorporeaza treptata apa minerala,faina,nuca,mierea,praful de copt si macul.

Se tapeteaza o tava 20x30 si se toarna compozitia,se baga la cuptorul preincalzit 45 min la foc mijlociu.

se fierbe la bain-marie restul de margarina,impreuna cu ciocolata si plicul de zahar vanilat.

se toarna glazura fierbinte peste prajitura rece.

sursa:carticica practica

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si glazura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

ama

ama 1

13.12.2009, 21:31

tare mult imi place prajiturica asta. am sa ncerc sa o fac si eu cat de curand

Michelle

Michelle 1

13.12.2009, 23:14

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

03.02.2011, 22:36

aceasta prajitura am facuto si eu dupa carticica ,e tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!