Prajitura cu mac si glazura

de Michelle in Prajituri, 13 Dec 2009 | 8491 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarina
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingura seminte mac
  • 1 lg miere de albine
  • 250 ml apa minerala
  • 100 gr nuci macinate
  • 1 lg praf de copt
  • 350 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 100 gr ciocolata neagra menaj

   

Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si glazura:

Se pune intr-un bol 200 gr margarina inmuiata la temperatura camerei,zaharul pudra,sarea si un plic de zahar pudra.Se mixeaza pana se obtine o crema omogena,in care se incorporeaza treptata apa minerala,faina,nuca,mierea,praful de copt si macul.

Se tapeteaza o tava 20x30 si se toarna compozitia,se baga la cuptorul preincalzit 45 min la foc mijlociu.

se fierbe la bain-marie restul de margarina,impreuna cu ciocolata si plicul de zahar vanilat.

se toarna glazura fierbinte peste prajitura rece.

sursa:carticica practica

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si glazura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

ama 1

13.12.2009, 21:31

tare mult imi place prajiturica asta. am sa ncerc sa o fac si eu cat de curand

Michelle 1

13.12.2009, 23:14

Ligia Bxl 1

03.02.2011, 22:36

aceasta prajitura am facuto si eu dupa carticica ,e tare buna

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac ( Tosca )