Prajitura cu mascarpone fara coacere

de Miha in Prajituri, 29 Iun 2012 | 55338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 100 g biscuiti
  • 50 g unt
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g lapte condensat indulcit
  • 100 g dulce de leche
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone fara coacere:

Blat:

Biscuitii se macina in robot pana se obtine un pesmet fin. Turnam untul topit si amestecam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Punem intr-o tava detasabila (18 cm diametru)  si tasam bine cu fundul unui pahar. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Smantana pentru frisca o mixam la viteza mica pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam zaharul vanilat si mixam pana devine pufoasa.

Mascarponele il mixam intr-un castron impreuna cu laptele condensat si dulce de leche. Apoi adaugam frisca batuta, amestecand usor.

Gelatina o topim la baine-marie. Atentie, nu se infierbanta. Punem peste gelatina cateva linguri din compozitia de mascarpone (pentru a aduce cele 2 compozitii la aceeasi temperatura) si omogenizam. Amestecam apoi cele 2 compozitii si omogenizam, amestecand usor.

Turnam compozitia peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste.

Scoatem prajitura din tava, o "machiem" cu putina ciocolata topita si portionam dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone fara coacere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

c_mari 1

29.01.2014, 14:35

Ce reprezinta dulce de leche? Se prepara sau se gaseste in comert? Multumesc

Miha 1

29.01.2014, 15:39

C_Mari... poza cu prajitura roz a fost o gluma. Am sters-o ca sa nu mai existe confuzii.

Daca vrei sa-ti iasa colorata, poti adauga in compozitie piure de fructe (capsuni, visine, afine)

Dulce de leche se gaseste de cumparat, dar il poti prepara si acasa din lapte condensat indulcit. Ai aici o varianta de preparare: http://www.bucataras.ro/retete/dulce-de-leche-30645.html

c_mari 1

30.01.2014, 14:34

Multumesc pt. raspuns! Cu ce poate fi inlocuit dulce de leche si sa iasa tot o prajitura buna? Se pot adauga nuci tocate f marunt?
Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de unt si mascarpone