Prajitura cu mere

de LUK in Prajituri, 6 Ian 2011 | 6518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • 100gr unt la temperatura camerei
  • 150gr zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 350gr zahar
  • 4-500gr mere rase si scurse de zeama
  • zahar pentru mere(dupa gust)
  • scortisoara(dupa gust)
  • 4 linguri de pesmet(sau gris)
  • ulei pentru uns tava
  • zahar pudra pentru decor
  • faina cat cuprinde pentru un aluat ferm dar destul de elastic incat sa poata fi intins cu sucitorul
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se face un aluat din ou,smantana,unt,coaja de lamaie ,150gr zahar si faina(adaugati faina treptat,dupa ce ati mixat bine restul ingredientelor).Se imparte aluatul in 2.


Se unge o tava cu ulei.Se intinde pe masa prima foaie apoi se pune in tava.Se presara pesmet si se pun merele amestecate cu zahar si scortisoara.Se presara si peste mere pesmet.


Se intinde pe masa a 2 a foaie si se pune in tava peste mere.Se inteapa din loc in loc cu furculita.Se coace in cuptorul preincalzit la 145 de grade 40-45min.


Se pudreaza dupa ce s-a copt cu zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

babi5 1

21.08.2013, 12:22

Bya Ralu 1

21.08.2013, 23:14

doinita2ina 1

08.11.2014, 08:40

Ce cantitate de faina trebuie ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Albinitza a la Michelle