Prajitura cu mere

de LUK in Prajituri, 6 Ian 2011 | 7209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • 100gr unt la temperatura camerei
  • 150gr zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 350gr zahar
  • 4-500gr mere rase si scurse de zeama
  • zahar pentru mere(dupa gust)
  • scortisoara(dupa gust)
  • 4 linguri de pesmet(sau gris)
  • ulei pentru uns tava
  • zahar pudra pentru decor
  • faina cat cuprinde pentru un aluat ferm dar destul de elastic incat sa poata fi intins cu sucitorul
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se face un aluat din ou,smantana,unt,coaja de lamaie ,150gr zahar si faina(adaugati faina treptat,dupa ce ati mixat bine restul ingredientelor).Se imparte aluatul in 2.


Se unge o tava cu ulei.Se intinde pe masa prima foaie apoi se pune in tava.Se presara pesmet si se pun merele amestecate cu zahar si scortisoara.Se presara si peste mere pesmet.


Se intinde pe masa a 2 a foaie si se pune in tava peste mere.Se inteapa din loc in loc cu furculita.Se coace in cuptorul preincalzit la 145 de grade 40-45min.


Se pudreaza dupa ce s-a copt cu zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

babi5 1

21.08.2013, 12:22

Bya Ralu 1

21.08.2013, 23:14

doinita2ina 1

08.11.2014, 08:40

Ce cantitate de faina trebuie ?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole cu leuștean

de RODIMUR 5

ieri la 19:34

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

pe 17.11 la 20:22

Carne de vita cu sos picant la cioroiul crock-pot

pe 17.11 la 20:06

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

pe 17.11 la 13:54

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza de vaci