Prajitura cu mere

de Panacris in Prajituri, 5 Noi 2011 | 5888 vizualizari

 

Reteta e din caietul de prajituri al mamei mele! E delicoasa prajitura si foarte usor de facut chiar si pentru incepatoare!!!

 

INGREDIENTE

  • oua 1 bucata
  • lapte 9 linguri
  • zahar 9 linguri
  • ulei 7 linguri
  • praf de copt 1 plic sau 1/2 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • mere 2 kilograme
  • zahar dupa gust
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • scortisoara 1/2 lingurita
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se bate oul energic cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic, care se pune la rece ptr. cca. 15 minute. Intre timp se curata merele de coaja si se rad pe razatoarea fina. Apoi se storc de zeama si se amesteca cu zaharul, un plic de zahar vanilat, scortisoara si zeama de lamaie. Se scoate aluatul de la rece, se imparte in doua, se intinde o foaie care se aseaza intr/o tava tapetata cu unt si faina sau cu foaie de pergament. Se aseaza umplutura de mere, se acopera cu a doua foaie, care se inteapa din loc in loc cu furculita si se presara zahar vanilat pe deasupra. Se pune la copt in cuptorul incins in prealabil, pentru cca. 20 de minute. Dupa ce s/a racit se pudreaza cu zahar praf si se taie in felii mari.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Bya Ralu 1

30.06.2013, 19:14

foarte buna

simona72 1

30.06.2013, 20:48

Sim0na 1

23.03.2015, 21:40

Cris, as vrea sa incerc reteta ta.. dar nu am gasit precizat undeva cat de mare este tava in care am facut-o. Cumva 20x30 cm? As vrea sa stiu cate portii ies

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de paste, cu șuncă și maioneză

de RODIMUR 5

ieri la 22:43

Baclava

ieri la 21:18

Flan (budinca) pariziana

ieri la 20:41

Cartofi aromatizați, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 20:20

RETETA RECOMANDATA
Doua prăjituri rapide cu mere sau alte fructe