Prajitura cu mere si migdale

de miremirc in Dulciuri, 15 Dec 2012 | 2911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 600 g faina
  • 400 g margarina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml apa
  • 1 lg otet de mere
  • Umplutura :
  • 1,5 kg mere Ionatan
  • 8 lg zahar
  • 1-2 lgt scortisoara macinata
  • 2 lg gris
  • Decor :
  • 5 lg gem de caise (sau de mere, de piersici etc)
  • 150 g fulgi de migdale
  • 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si migdale:

Aluat : framantama ingredientele pana cand obtinem un aluat omogen si usor de prelucrat. Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 minute , timp in care pregatim umplutura.


Umplutura : curatam merele de coaja si cotor, apoi le taiem bucatele.



Dupa ce scoatem aluatul de la frigider il impartim in 2 .

Prima foaie o intindem cu mainile sau cu ajutorul unui sucitor mic, in tava ( 25*35 cm ) in care am asezat hartie pentru copt. Presaram 1 lg de gris peste foaie si asezam bucatelele de mere. Peste mere presaram in ploaie zaharul amestecat cu scortisoara macinata si cea de a 2 a lingura de gris.


Asezam si cea de a doua foaie de aluat .

Pentru a nu rupe foaia, o intindem cu sucitorul pe o hartie de copt, o luam cu grija si o rasturnam invers peste mere, luand apoi cu grija foaia de copt. Simplu. :) Intepam cu furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla aluatul cand se coace.


Dam prajitura in cuptorul dinainte incalzit, pentru circa 40-45 minute, apoi o scoatem , o ungem cu gemul de caise, presaram migdalele felii peste si dam la cuptor pentru inca 10 minute. Eu am avut migdale intregi decojite, pe care le-am prajit in tigaie. O parte le-am macinat mai mare cu robotelul, iar o parte le-am lasat intregi.


Lasam prajitura sa se raceasca, apoi putem servi.

Nici nu spui ca este de post !!!


O prajitura absolut delicioasa ... de post !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mena29 1

15.12.2012, 21:49

Sim0na 1

16.12.2012, 11:18

delicioasa!!!

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:13

Ce poftă mi s-a făcut...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura tavalita in cocos