Prajitura cu mere si migdale

de miremirc in Dulciuri, 15 Dec 2012 | 2769 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 600 g faina
  • 400 g margarina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml apa
  • 1 lg otet de mere
  • Umplutura :
  • 1,5 kg mere Ionatan
  • 8 lg zahar
  • 1-2 lgt scortisoara macinata
  • 2 lg gris
  • Decor :
  • 5 lg gem de caise (sau de mere, de piersici etc)
  • 150 g fulgi de migdale
  • 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si migdale:

Aluat : framantama ingredientele pana cand obtinem un aluat omogen si usor de prelucrat. Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 minute , timp in care pregatim umplutura.

Umplutura : curatam merele de coaja si cotor, apoi le taiem bucatele.

Dupa ce scoatem aluatul de la frigider il impartim in 2 .
Prima foaie o intindem cu mainile sau cu ajutorul unui sucitor mic, in tava ( 25*35 cm ) in care am asezat hartie pentru copt. Presaram 1 lg de gris peste foaie si asezam bucatelele de mere. Peste mere presaram in ploaie zaharul amestecat cu scortisoara macinata si cea de a 2 a lingura de gris.

Asezam si cea de a doua foaie de aluat .
Pentru a nu rupe foaia, o intindem cu sucitorul pe o hartie de copt, o luam cu grija si o rasturnam invers peste mere, luand apoi cu grija foaia de copt. Simplu. :) Intepam cu furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla aluatul cand se coace.

Dam prajitura in cuptorul dinainte incalzit, pentru circa 40-45 minute, apoi o scoatem , o ungem cu gemul de caise, presaram migdalele felii peste si dam la cuptor pentru inca 10 minute. Eu am avut migdale intregi decojite, pe care le-am prajit in tigaie. O parte le-am macinat mai mare cu robotelul, iar o parte le-am lasat intregi.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi putem servi.
Nici nu spui ca este de post !!!

O prajitura absolut delicioasa ...  de post !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mena29 1

15.12.2012, 21:49

Sim0na 1

16.12.2012, 11:18

delicioasa!!!

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:13

Ce poftă mi s-a făcut...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!