Prajitura cu mousse de prune,branza de vaci si frisca

de Lavinia in Prajituri, 17 Noi 2012 | 11617 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 7 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • praf de copt

Crema de prune:

  • 350 g gem de prune (fara zahar in cazul meu)
  • 350 ml frisca esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina

Stratul de ciocolata:

  • 200 g ciocolata
  • 60 ml frisca lichida

Crema de branza:

  • 300 g branza dulce de vaci
  • 350 ml frisca lichida
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 7 g gelatina
  • coaja de lamaie

Decor:

  • glazura de ciocolata(optional)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de prune,branza de vaci si frisca:

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.Adaugam treptat galbenusurile ,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute.


Tapetam o tava cu folie si dam la cuptor timp de 35 de min(testul scobitorii)


Pentru crema de prune:


Am batut frisca (nu foarte tare) si am adaugat treptat din gemul de prune si vanilia(Atentie,amestecati cu lingura!Cu mixerul se strange frisca si iese beton)


Am hidratat gelatina timp de 5 min in 50 ml apa si am pus pe baie de abur sa se topeasca. O incorporam si pe ea cremei.


Taiam blatul pe din doua ,punem crema de prune si dam la frigider pentru 2-3 ore.


Intre timp topim ciocolata iar cand s-a intarit crema de prune o adaugam peste ea.


Dam iar la frigider pentru 30 de min in timp ce pregatim crema de branzica.


Batem bine frisca (nu foarte tare) si adaugam treptat branzica de vaci amestecata cu vanilia,coaja de lamaie si zaharul pudra. (amestecati tot cu lingura)


Hidratam gelatina si o adaugam peste crema .


Scoatem prajitura de la frigider,punem crema de branza,celalalt blat+ inca un strat subtire de crema de branza.


O dam iar la frigider pentru cateva ore .


Eu am taiat-o si am pus pe fiecare bucata glazura de ciocolata!


 

TIPS-URI

1

In loc de glazura puteti decora prajitura cu ciocolata rasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de prune,branza de vaci si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lavinia 1

21.12.2012, 08:32

mersi

Theodora1 1

15.05.2013, 11:22

Arată foarte bine. Se poate pune dulceata de prune( ca pt gomboti) sau trebuie gem care are o consistenta mai fina? Multumesc

Lavinia 1

15.05.2013, 16:19

Multumesc.Da se poate(il incalzesti inainte ca sa se inmoaie putin apoi il strecori)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura RIGO-JANCSI