Prajitura cu nectarine

de alilianaa in Prajituri, 2 Aug 2014 | 3742 vizualizari

 

Prajitura asta are o istorioara......am facut-o pentru hramul nostru. Initial am dorit sa fie o prajitura rasturnata, dar pregatind-o cu o zi inainte, seara am bagat-o la rece cu tot cu tava. Bune si frumoase toate, dimineata am rasturnat-o...dar era atat de insiropata, incat nu a mai mers pudrata........ca nici daca doream sa iasa asa, nu iesea. Nu am mai rasturnat-o, evident, si a rezultat o super bunatate de prajitura...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 g zahar plus alte 5-6 linguri
  • 220 g ulei
  • 12 linguri faina ( cca 220g)
  • praf de copt, un plic
  • o lingurita de unr
  • zahar vanilat, un plic
  • un varf de lingurita de scortisoara
  • 10 nectarine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nectarine:

Incepem cu nectarinele. Se spala, se taie feliute, se pun intr-un bol, se stropesc cu zeama de lamaie si se acopera. 

Aluatul: ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul, zaharul vanilat pana  cresc ca volum, se adauga uleiul in fir, mixam in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt in ploaie. Se omogenizeaza cu mixerul.

Asamblare: o tava dreptunghiulara se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Pe hartia de copt se presara 2-3 linguri zahar, adaugam nectarinele felii si peste ele adaugam restul de zahar ( inca 2-3 linguri). Punem putina scortisoara. Peste acestea  turnam aluatul pregatit mai sus. Asezam bine aluatul in tava si punem la copt pentru 30-40 min. la foc potrivit. Incercam aluatul cu scobitoarea sa vedem cat este de copt. 

Cand este gata se scoate si se da la rece. Se tine in tava cateva ore bune, se scoate, se portioneaza si se pudreaza. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MOKUSKA 1

03.08.2014, 09:39

Ce pufoasă e

Raluca57 1

07.08.2014, 21:11

Mi-a iesit foarte bine!! Este aromata, pufoasa, insiropata! Delicioasa, se face f repede. Multumesc pt reteta

Panacris 1

13.08.2014, 18:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si ananas