Prajitura cu nectarine

de alilianaa in Prajituri, 2 Aug 2014 | 1457 vizualizari

 

Prajitura asta are o istorioara......am facut-o pentru hramul nostru. Initial am dorit sa fie o prajitura rasturnata, dar pregatind-o cu o zi inainte, seara am bagat-o la rece cu tot cu tava. Bune si frumoase toate, dimineata am rasturnat-o...dar era atat de insiropata, incat nu a mai mers pudrata........ca nici daca doream sa iasa asa, nu iesea. Nu am mai rasturnat-o, evident, si a rezultat o super bunatate de prajitura...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 g zahar plus alte 5-6 linguri
  • 220 g ulei
  • 12 linguri faina ( cca 220g)
  • praf de copt, un plic
  • o lingurita de unr
  • zahar vanilat, un plic
  • un varf de lingurita de scortisoara
  • 10 nectarine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nectarine:

Incepem cu nectarinele. Se spala, se taie feliute, se pun intr-un bol, se stropesc cu zeama de lamaie si se acopera.


Aluatul: ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul, zaharul vanilat pana cresc ca volum, se adauga uleiul in fir, mixam in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt in ploaie. Se omogenizeaza cu mixerul.


Asamblare: o tava dreptunghiulara se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Pe hartia de copt se presara 2-3 linguri zahar, adaugam nectarinele felii si peste ele adaugam restul de zahar ( inca 2-3 linguri). Punem putina scortisoara. Peste acestea turnam aluatul pregatit mai sus. Asezam bine aluatul in tava si punem la copt pentru 30-40 min. la foc potrivit. Incercam aluatul cu scobitoarea sa vedem cat este de copt.


Cand este gata se scoate si se da la rece. Se tine in tava cateva ore bune, se scoate, se portioneaza si se pudreaza. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MOKUSKA 1

03.08.2014, 09:39

Ce pufoasă e

Raluca57 1

07.08.2014, 21:11

Mi-a iesit foarte bine!! Este aromata, pufoasa, insiropata! Delicioasa, se face f repede. Multumesc pt reteta

Panacris 1

13.08.2014, 18:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel