Prajitura cu nuca si caramel

de Miha in Prajituri, 6 Ian 2012 | 3755 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de lapte condensat indulcit
  • Pentru blat:
  • 4 galbenusuri
  • 2 oua
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri ramase de la blat
  • 4 linguri zahar
  • 100 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si caramel:

Mai intai vom prepara caramelul, pentru care vom folosi 1 cutie de lapte condensat pe care o turnam intr-un vas termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau tava cu apa. Apa va trebui sa ajunga pana la nivelul laptelui. Daca apa scade prea mult in timpul fierberii se completeaza. Se da la cuptor pentru cca 1 ora, pana laptele se caramelizeaza. Se scoate vasul din cuptor si se lasa la racit.


Blat:


Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine pufos ca o crema. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi cele 2 oua. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie.



Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute, pana blatul se aureste usor usor si este ferm la atingere.


Intre timp preparam bezeaua:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mxeaza pana spuma devine lucioasa si face tepi cand scoatem paletele mixerului.



Scoatem tava din cuptor, turnam deasupra caramelul, uniformizam usor cu o lingura. Punem si bezeaua cu nuca si o nivelam frumos si regulamentar. :))


Dam din nou la cuptor pana se rumeneste bezeaua.



Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mena29 1

07.01.2012, 13:16

MIUTA 1

08.01.2012, 18:42

Cred ca e foarte buna.Am pus reteta la favorite,imi place

Miha 1

08.01.2012, 20:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers