Prajitura cu pere

de Ubulika in Prajituri, 11 Noi 2011 | 6197 vizualizari

 

Reteta luata de la Julie:)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 50 ml lapte dulce,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 12  linguri faina .
  • +
  • 1 kg  pere,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 50 g unt,
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Umplutura:


Perele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu zahar,unt si scortisoara, amestecand

continuu pana se inmoaie . Daca perele sunt mai moi si mai zemoase,se amesteca si cu o lingura de gris iar timpul calirii se reduce.


Aluatul:


Se bat bine ouale intregi cu zaharul,se adauga uleiul, laptele ,esenta, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.


Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune jumatate din compozitia de aluat si se da la cuptor pentru 10 minute.


Se scoate tava, se aseaza umplutura de pere iar deasupra se repartizeaza restul cantitatii de aluat. Se mai coace inca 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

gaby_gabytza 1

15.11.2011, 18:35

RuxyRux 1

15.11.2011, 19:24

Si frumoasa si delicioasa

Ubulika 1

16.11.2011, 11:44

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere caramelizate