Tarta cu cirese si crema de branza

de Criss in Prajituri, 15 Iun 2014 | 3213 vizualizari

 

Ieri am gasit intamplator un site frantuzesc cu retete absolut fantastice. Reteta pe care am vazut-o pe facebook si care mi-a atras atentia a fost aceasta http://www.recette-gateau.eu/tarte-aux-cerises-au-fromage-blanc/. Zis si facut si iata ce a iesit (cu mici modificari fata de reteta originala).
Va spun doar ca a iesit ceva de vis. O tarta absolut delicioasa cu cirese mari, carnoase si cu crema fina de branza . Cu siguranta am sa fac aceasta tarta si cu visine, pentru ca sunt fan visine, dar merge si cu caise sau piersici. Eu am sa va scriu reteta asa cum am facut-o eu, pe ghicite, pentru ca nu am reusit sa traduc in totalitate reteta. Totusi am inteles 90% si restul de 10% au fost modificarile si completarile aduse de mine.

 

INGREDIENTE

  • Aluat de tarta:
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 125 g unt rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri apa rece
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu suc de lamaie
  • Umplutura :
  • 350 g cirese (cantarite fara samburi)
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • Crema de branza:
  • 300 g branza dulce sau crema de branza
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 200 g smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese si crema de branza:

Pentru crusta, se amesteca faina cu zaharul pudra si se adauga cubuletele de unt rece. Cu degetele se amesteca untul cu faina, astfel incat sa capete un aspect faramicios. Se adauga coaja rasa de lamaie, oul batut, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si apa rece. Se formeaza o bila de aluat nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider o ora.

Pentru umplutura, se curata ciresele, se adauga zaharul si se amesteca. Se lasa cateva minute timp in care ciresele vor lasa zeama. Se adauga amidonul si se pune vasul pe foc, amestecand in continuu, pana cand se ingroasa ca o budinca.

Pentru crema, se bat ouale cu zaharul, pana cand isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se adauga crema de branza, smantana, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Aluatul se intinde intr-o forma de tort, avand grija sa ajunga si pe margine. Se pune jeleul de cirese si peste cirese, crema de branza. Se coace tarta aproximativ 45-50 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se pune in frigider cateva ore. Eu am lasat-o pana dimineata. Se serveste pudrata cu zahar.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

elucubratiiculinare 1

17.06.2014, 09:53

susu 1

17.05.2016, 16:27

Grozav, am visine și trebuie sa decongelez frigiderul. Vroiam sa fac un pandispan cu visine, m am sucit.O fac și eu și revin cu impresii. Eu as vrea sa pun un strat de brana, visine și iar branza mi se pare mai interesant ce zici?

Criss 1

18.05.2016, 13:35

Cu siguranta va fi foarte buna si asa. Si eu am facut tarta cu visine si e mai buna decat cu cirese.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ricotta, mascarpone si mure