Prajitura cu rabarber

de Zamfira in Prajituri, 30 Apr 2012 | 5588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi rabarber
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr. zahar
  • 350 gr. faina
  • 1 praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri lapte
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru spuma:
  • 5 albusuri de oua
  • 4-5 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarber:

Curatam rabarberul de pielita subtire, o spalam si o taiem cubulete.


Pregatim blatul: amestecam galbenusurile cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, laptele, faina si uleiul. Intindem blatul intr-o tava tapetata cu hartie cerata (putem intinde aluatul in tava cu mana putin uda sau intindem foaia cu un adaus de faina, pe un blat cu sucitorul). Presaram peste aluat gris si punem cubuletele de rabarber.


Punem prajitura in cuptorul incalzit ( la foc moderat), si-l lasam pana cand incepe sa creasca blatul (aproximativ 10-15 minute). Punem spuma tare de oua peste prajitura si-l punem in cuptor pentru inca 15-20 minute la foc mai mic.


Spuma de oua: batem cele 5 albusuri de oua cu putina sare pana cand incepe sa devina tare, adaugam treptat cele 4-5 linguri de zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarber" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sim0na 1

02.05.2012, 18:27

N-am mancat niciodata... dar arata foarte bine!

Zamfira 1

02.05.2012, 18:51

e foarte, foarte aromata...o combinatie senzationala dulce-acrisor! va recomand reteta cu toata dragostea!!!

jolygina 1

02.05.2012, 23:47

nu am mancat niciodata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rabarbura