Prajitura cu ricotta si banane

de laura_n in Prajituri, 28 Aug 2012 | 7607 vizualizari

 

Pentru cafeaua de dimineata si nu numai, va propun o prajitura rapida, dar foarte delicioasa.
Simplu de facut, chiar foarte simplu, cu ingrediente gustoase si a caror combinatie ne lasa gura apa. Cu siguranta, voi repeta aceasta reteta. Dat fiind faptul ca uneori incropesc retete din mers, nu stiu cum sa botez prajiturile, asa ca pentru aceasta am ales "prajitura cu ricotta si banane".

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • - 250 gr faina alba
  • - 170 gr zahar (eu folosesc brut)
  • - 1 praf copt
  • - 1 ou
  • - 90 ml ulei
  • - 1 cana lapte dulce
  • - 4 lg cacao
  • pt crema:
  • - 250 gr ricotta
  • - 50 gr nuca de cocos
  • - 2 banane coapte bine
  • - 50 gr zahar pudra
  • - vanilie
  • pt glazura:
  • - 50 gr ciocolata
  • - 200 ml smantana dulce
  • - 1 cub unt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta si banane:

Intr-un castron, adaugam faina, praful de copt, zaharul si cacaoa. Amestecam putin si adaugam oul, uleiul si la sfarsit laptele. Amestecam bine sa se incorporeze toate ingredientele si turnam compozitia intr-o forma de copt.  Coacem cam 40 - 50 min. Dupa ce s-a copt blatul, scoatem si lasam sa se raceasca.

In alt bol, adaugam branza, zaharul, nuca de cocos si vanilia si amestecam bine. Adaugam si bananele curatate si taiate si le presam usor dupa care amestecam iar compozitia.

Dam crema la frigider.

Intr-o craticioara, topim ciocolata cu unt si cu smantana si lasam pana aproape de fierbere. Luam de pe foc si lasam la racit.

Blatul se taie in doua straturi, insiropam primul strat cu glazura de ciocolata, punem un strat de crema, adaugam al doilea strat , insiropam cu glazura de cioco si imbracam totul in restul de crema. Turnam si restul de glazura peste tort si dam la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mirela0911 1

28.08.2012, 22:47

Astept o feliuta maine dimineata langa o

lilik 1

29.08.2012, 14:09

laura_n 1

29.08.2012, 14:43

Mirela, Lili

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si capsuni