Prajitura cu rom si ciocolata

de LUK in Prajituri, 2 Feb 2011 | 18523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 4 oua intregi
  • 9 linguri de ulei
  •  9 linguri de zahar
  • 3 linguri de lapte
  • o lingurita de amoniac
  • 600gr faina
  • ulei pentru uns tava
  • Pt crema :
  • 50gr unt
  • 700ml lapte
  • 250gr biscuiti
  • 50gr ciocolata cu lapte
  • 15ml esenta de rom
  • 3linguri de zahar
  • 2 lingurite de cacao
  • Pt glazura:
  • 100gr ciocolata cu lapte
  • 100gr ciocolata alba
  • 50gr ciocolata amaruie
  • 170ml frisca lichida
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rom si ciocolata:

Se prepara foile astfel:ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul,se adauga apoi uleiul si laptele amestecand cu o lingura de lemn apoi amoniacul.La final adaugam faina treptat si amestecam in bol apoi pe blatul de lucru tapetat cu faina framantam sa se incorporeze bine faina.Impartim aluatul in 3 parti egale.ungem dosul unei tavi cu ulei si intindem cate o foaie subtire(la coacere va creste).Coacem in cuptorul preincalzit la 145 de grade 20-25min(in functie de cuptor) pana se rumenesc frumos.Le scoatem pe hartie de copt cu grija,si nu le suprapunem(sunt fragede).Una din cele 3 foi o sa o folosim la crema..deci o alegem pe cea mai putin aspectuoasa..


Crema:


Biscuitii si foaia de prajitura se macina marunt(eu am folosit robotul de bucatarie).Din cantitatea de lapte luam o jumatate de cana si dizolvam cele 2 lingurite de cacao in el.Restul il punem pe foc.Adaugam untul,ciocolata maruntita ,zaharul si cand este fierbinte cacao si esenta de rom.Il turnam fierbinte peste biscuiti si foaia maruntita.Amestecam bine..daca este prea groasa mai incalziti lapte si turnati peste crema..Cu crema fierbinte ungem o foaie apoi asezam cea dea doua foaie presand usor,cu grija sa nu se rupa..


Glazura:


Se marunteste ciocolata cu lapte,amaruie si 50gr din ciocolata alba.Se adauga 150ml frisca lichida si se lasa pe foc mic s ase topeasca ciocolata..amestecam usor(nu trebuie sa fiarba).Dupa ce s-a topit ciocolata si s-au omogenizat luam de pe foc..calduta o turnam usor peste cea de a doua foaie si o intindem uniform..


Restul de ciocolata alba se topeste cu 20ml frisca lichida si o folosim pentru ornat..cu poshul sau cu o lingurita trasam cerculete..linii ce dorim pe suprafa glazurii de ciocolata..eu am folosit lingurita ..


Lasam 5-6 ore pentru a se inmoia foile apoi o portionam..


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rom si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

babi5 1

25.06.2013, 17:50

bianca92 1

24.10.2013, 21:55

cat de bine arata

LUK 1

14.11.2013, 21:07

multumesc Bianca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu inghetata