Prajitura cu rubarba si visine

de silvi0ara in Prajituri, 18 Iul 2010 | 3803 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g unt  
  • 300g faina 
  • 300g zahar 
  • 6 oua 
  • 2 plicuri zahar vanilat 
  • o priza sare 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 2 tije rubarba 
  • 300g visine fara samburi 
  • 2 linguri zahar brut
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba si visine:

Rubarba se spala,se trag aschiile,se curata si se taie in bucatele,de marimea dorita,visinilor li se scot samburii.Se pun intr-un castron impreuna si se adauga peste ele2 linguri de zahar brut.



Se freaca bine untul cu zaharul,sarea si vailia pana devine ca o spuma.Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma tare si se amesteca incet de jos in sus.Se tapeteaza tava mare de placinta cu hartie pergament,si se toarna compozitia in ea si deasupra se pun bucatelele de rubarba si visinele scurse de suc.Se introduce tava la cuptor sa se coaca la 180gC(cuptorul trebuie incins inainte)pentru 35-40 de minute.


Se face testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca prajitura este coapta.Se lasa la racit,iar cine prefera o poate pudra cu zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mena29 1

18.07.2010, 16:36

Silvi,ne-ai facut o gramada de bunatati

silvi0ara 1

18.07.2010, 17:01

Mena,sunt bucuroasa daca va place.

nadina73 1

19.07.2010, 02:34

ce bine arata 5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta de post cu visine