Prajitura cu stafide, nuca si ness

de Sidy in Prajituri, 9 Iul 2011 | 3279 vizualizari

 

Imi place prajitura aceasta ca se face foarte repede , este usor de facut si merge excelent dimineata linga o cafeluta sau linga un pahar cu lapte....
Se poate face foarte usor in blender.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 2 lingurite praf scortisoara
  • 6 oua
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 100 ml apa minerala
  • 50 g nuci macinate
  • 1 ceascuta ulei
  • 5 lingurite ness
  • 100 g stafide
  • esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu stafide, nuca si ness:

Stafidele le punem la inmuiat in apa cu esenta de rom.



Ouale intregi le spargem pe rand intr-o cana, apoi le punem in blender impreuna cu zaharul, nesul si scortisoara.Amestecam bine 1-2 minute si turnam uleiul in fir subtire.

Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o punem in blender peste oua si mixam iar 2-3 minute.

O tava mica( 22cm X 35cm) o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem cu putin unt sau ulei iar in ea rasturnam coca obtinuta peste care presaram nuca si stafidele .

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 15 minute , reducem focul la potrivit( 140 grade C) pentru inca 15 minute aproximativ.

Testam aluatul cu scobitoarea sa vedem daca este copt.

Lasam prajitura sa se raceasca in tava apoi o taiem si o asezam pe farfurie.

Cine doreste prajitura sa fie mai dulce o poate pudra cu zahar praf deasupra.

Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu stafide, nuca si ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

diaconta 1

09.07.2011, 20:39

ce combinatie super ai facut Sidy

horia 1

09.07.2011, 20:47

imi place!un deliciu garantat.felicitari !

MotanLaOale 1

09.07.2011, 23:17

buna la o cafeluta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura greceasca cu mere (Milopita)