Prajitura cu visine

de Laly in Prajituri, 28 Iun 2010 | 14973 vizualizari

 

Cum toata lume a prestat prajitura cu visine,sigur am facut si eu.Asa ca va astept dragele mele la o portie.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 cesti zahar
  • 1 1/2 cesti faina
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • esente dupa plac (eu am pus lamaie)
  • 2 linguri cacao
  • 500 gr visine
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Se spala visinele si se scot samburii.Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusul de galbenus.Se bat spuma tare albusurile cu sarea.

Intr-o craticioara se pune zaharul cu apa pe foc.Se tine pana se topeste zahrul si devine un sirop.Fierbinte se adauga peste albusuri,mixand in continuare.Atentie se adauga cate un pic ca la maioneza,nu tot zaharul odata.

Se adauga apoi galbenusurile,uleiul,esenta.Faina se pune ultima.Aici se mesteca cu o lingura de jos in sus.Se tapeteaza o forma cu ulei si faina si se pune 3/4 din cantitatea de aluat.

Restul de aluat se amesteca cu cacaoa cernuta.Se pune si amestecul de cacao.Se marmoreaza cu un betisor.Deasupra se pun visinile scurse.Se baga la cuptor pana capata o culoare aurie deasupra.Se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Laly 1

30.06.2010, 13:39

Vai Nadina tu intotdeauna ai pus deoparte.Sa nu te indoiesti niciodata de asta.

nadina73 1

04.07.2010, 22:22

cristeena20 1

21.06.2013, 15:32

Foarte buna!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si bezea